Internationalisering Landstede geeft nieuwe inzichten

HARDERWIJK maart 2020

Leven en werken in een andere cultuur. Vijf studenten applicatieontwikkeling van Landstede zijn van 27 januari tot en met 10 februari op studiereis geweest naar Malaga in het zuiden van Spanje. Ook twee docenten maakten een deel van de reis mee. Internationalisering geeft studenten en docenten nieuwe inzichten.

HARDERWIJK – De groep nam deel aan het evenement Malaga Jam, wat plaats had bij de Polo Digital Content Malaga, een oude tabaksfabriek. De Jam had overal in de wereld hetzelfde thema: o.a. op Hawaii, in Rusland, Japan, Europa en Zuid-Amerika. ,,Iedereen moest een game maken met het thema repair’’, vertelt student Sander Buitenhuis (18) uit Nijkerk. Rene ter Maat, docent ICT en coach van studenten onderbouw vult aan: ,,De uitdaging was: wie maakt in 48 uur een out-of-the-box game. Niet het grafisch mooiste, maar het meest buiten de standaard.’’ Samen met docent applicatieontwikkeling Jos van Tuil was hij 4,5 dag als coach mee.

De groep ging ook naar een game developer school, La Fábrica del Videojuego. ,,Dit is een privéschool met o.a. game stoelen maar ook echt mooie apparatuur en inrichting. Het viel mij op dat het een echt klaslokaal was met rijtjes computers en een docent er voor. Je leerde hier hoe je games moet maken en een karakter. We kregen een bootcamp over hoe je in Pixel art een retro karakter kon maken”, aldus Menno Westra (19) uit Harderwijk.

Mathijs van der Pijl (19) uit Nunspeet zegt veel geleerd te hebben over werken in groepsverband en onder tijdsdruk een resultaat neer te zetten.”

Erwin Grijpstra (19) uit Wezep kijkt terug op een leuke reis buiten het vakgebied. ,,Je ziet hoe het er in een andere cultuur qua studies en lesaanbod aan toe gaat. Er wordt door de ouders flink betaald voor een privéschool, waardoor de druk hoger ligt.”

 

Opleiden tot wereldburger door internationale leer- en werkervaring is een onderwijsdoel van Landstede. De reis kwam in samenwerking met JongLeren tot stand; het bedrijf van een oud-docent uit Nederland dat zich specialiseert in het helpen opzetten en ontwikkelen van start-ups (nieuwe bedrijven).

De trip heeft ook de docenten inzicht gegeven. Van Tuil vindt het goed dat Landstede hier energie in stopt. ,,We kregen voor het eerst de kans om met dit project mee te lopen. Dit is ook voor docenten interessant om te zien wat we van hun opleiding kunnen leren. De faciliteiten waren goed voor elkaar en de docenten hadden veel passie.”

Collega Ter Maat: ,,De verandering van leslokalen naar project leslokalen doen wij al jaren. Wel zie ik dat studenten daar een stuk rustiger zijn en er meer werksfeer is.”

Wat Van Tuil betreft keert het evenement jaarlijks terug. ,,En het liefst in samenwerking met designers van vormgeving.”

 

Op donderdag 19 maart houdt Landstede van 16.30 -20.30 uur Open huis. Dan zijn ook studenten en docenten aanwezig om informatie over de opleidingen te geven.

 

www.landstede.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen