Fitention Mobile bedrijfsfitness zonder te zweten

HARDERWIJK maart 2020

Met de lichtblauwe Fitention Mobile heeft Jens van den Brink de eerste mobiele fitnessstudio in de regio. Hij gaat langs bedrijven om personeel preventief fit te houden in slechts een half uur per week. ,,Fysiotherapie, krachttraining en een mobiele studio vormen samen een unieke combinatie.”

HARDERWIJK – Vrij snel na de overname van Fitention in 2015 ontstond bij Jens van den Brink (28) het idee voor een mobiele fitnessstudio. ,,We hebben met het filiaal van Fitention aan de Drielandendreef een mooie groei doorgemaakt en zijn nu klaar voor de volgende stap.”

De Harderwijker werd geïnspireerd door de InForm Fitness Mobile Gym, een bus met fitnessapparatuur die rondrijdt op Long Island in de staat New York. ,,In Amerika kunnen mensen zo al sportend naar hun werk. Wij zetten de mobiele fitnessstudio voor een bedrijf neer en rijden weer weg. Zo creëren we voor het bedrijf een externe ruimte.“

 

Wow-effect

Voor Fitention heeft Van den Brink een trailer vanaf de grond op laten bouwen met een Ford Ranger ervoor die hem trekt. De felblauwe kleuren springen in het oog. ,,De fifth wheel combinatie zorgt dat het één geheel lijkt. Het mooie is dat de combinatie ook losgekoppeld kan worden. Blauw is de kleur van vertrouwen en die betrouwbaarheid wil ik ook graag uitstralen. Met dit concept willen we een wow-effect creëren, zodat je als bedrijf trots kunt zijn met deze mobiele sportschool voor de deur.”

 

Alle spiergroepen

De ruimte is voorzien van airco, bevat krachtapparatuur en verder alles op het gebied van fysiotherapie. ,,Er staan vijf fitnessapparaten die meerdere kanten op kunnen werken, zodat het hele lichaam getraind wordt. We hebben ook extra attributen bij ons, zodat we vanuit onze fysiotherapeutische achtergrond voor iedereen programma’s op maat kunnen maken. Alle spiergroepen worden getraind en de programma’s kunnen worden aangepast naar iemands wensen of beperkingen.’’

De wanden van de trailer worden naar buiten uitgeschoven zodat een werkruimte van 3 bij 9 meter ontstaat. De ramen en wandfoto’s met Harderwijkse thema’s zorgen voor een aangename sfeer. ,,Het mag absoluut geen claustrofobisch gevoel geven. Wij creëren een werkbare ruimte.”

 

Onder begeleiding

De Fitention Mobile kan voor minimaal een dagdeel worden geboekt. Per dagdeel (vier uur) kunnen 24 werknemers een halfuur sporten. ,,Bij ons sporten twee mensen tegelijk en altijd onder begeleiding van een personal trainer. Dit geeft privacy en voor ons is dit praktisch om de juiste houding en uitvoering van de oefeningen te kunnen monitoren. Dat kun je alleen doen als iemand in je gezichtsveld traint. Niet iedereen voelt zich gemakkelijk binnen een massale sportschool; dat kan een drempel zijn. Door kleinschaligheid maken wij fitness toegankelijk voor iedereen.”

 

Sporten zonder te zweten

Fit in 30 minuten per week is een Super Slow Motion Heavy Weight Training. De sessies duren 20-25 minuten; in een halfuur is de medewerker terug op zijn werkplek. ,,De methode is zwaar, maar wel veilig. Je maakt gecontroleerde en langzame bewegingen en hierdoor kunnen spieren en pezen de krachten beter verwerken. Ook mensen met artrose kunnen deze krachttraining zo goed doen. Door de gekoelde ruimte ga je niet zweten. Voor krachttoename, blessurepreventie en vitaliteit kan één training per week in combinatie met dagelijks voldoende bewegen veel helpen. Wie een volledig programma draait, zet al zijn spiergroepen maximaal aan het werk. Het effect werkt 5-8 dagen door.”

 

In eerste instantie richt Fitention Mobile zich op bedrijven en (overheids)instellingen. In februari is een proef gedraaid bij California in Harderwijk. Van den Brink geeft demonstraties aan bedrijven en zoekt naar locaties om wekelijks terug te komen met de Fitention Mobile.

,,Dit is bedoeld om medewerkers fitter te krijgen, door samen te sporten en ook mensen te activeren die normaal niet sporten. Bedrijven kunnen een abonnement afsluiten. Vergoeding voor werknemers is mogelijk als secundaire arbeidsvoorwaarde (geheel) of werkkostenregeling (gedeeltelijk). Deze vorm van bedrijfsfitness is interessant voor verzuimpreventie, duurzame inzetbaarheid en hogere arbeidsproductiviteit.”

Van den Brink draait het programma vanuit zijn fysiotherapeutische achtergrond. ,,Als praktiserend fysiotherapeut heb ik een eigen praktijk samen manueel- en handtherapeute Emmy Verbeek-Van Rij aan de Drielandendreef 34. Verder heb ik een team van personal trainers met een medische achtergrond. We meten o.a. bloeddruk en maken zo het effect op gezondheid inzichtelijk.”

 

Vraag vrijblijvend een demonstratie aan via info@fitention.nl

 

Drielandendreef 34 Harderwijk

0341-217733

www.fitention.nl

www.fitentionmobile.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen