Inzicht in mogelijkheden zorgt voor tevreden medewerker

HARDERWIJK?ERMELO | november 2023

Door te investeren in kennis en kunde krijgt LooHorst Landscaping betere medewerkers. Albert de Koning: “We geven inzicht in eigen kunnen en persoonlijke mogelijkheden, zodat mensen bewuste keuzes kunnen maken.”

ERMELO – LooHorst, gestart in 2004 in Ermelo, is de afgelopen 20 jaar gegroeid van hoveniersbedrijf naar buitenruimte specialist. “We zijn enerzijds de partner voor gebouwgebonden groen: een daktuin, groene gevel en binnenbeplanting, kortom alle groen op, aan en in een gebouw. Ook bedienen we regionaal gemeentes en verzorgingstehuizen bij aanleg, beheer en onderhoud van groen. We adviseren de buurvrouw voor 50 euro, voeren een project van 2 miljoen uit en doen alles er tussenin”, vertelt bedrijfsleider Albert de Koning. Hij vormt samen met directeur Reinald van Ommeren en hoofd bedrijfsbureau Erik Hammenga het managementteam.

Het groenbedrijf telt 65 medewerkers en gaat voor een lange termijnrelatie met opdrachtgevers, leveranciers, personeel en partners. “We geloven in doen wat je belooft, afspraak is afspraak. Onze slogan is: ‘We luisteren’. Niet ja knikken en doen wat iemand vraagt, maar doorvragen, verdiepen en ontdekken wat de onderliggende behoefte is en voorzien in de oplossing. We staan voor kennis, kwaliteit en service.”

Om te kunnen blijven voldoen aan de veranderende behoefte in de markt investeert LooHorst Landscaping continu in kennis en kunde. “Dat is net zo belangrijk als een boom planten, dat spreekt eigenlijk vanzelf. Zo creëer je een gezonde werkomgeving, bedrijfsvoering en klantrelatie”, stelt De Koning. “We investeren in vakgerichte kennis: klimaatadaptatie, biodiversiteit dak- en gevelgroen, waterretentie (wateropslag op groendaken). Daarnaast helpen we onze medewerkers verder op persoonlijk gebied. Om optimaal te functioneren geeft een ergo- en fysiotherapeut advies over fysieke belasting, voeding en zorgen voor je lichaam. Een psycholoog coacht op mentale belasting: dat je mentale ontspanning tegenover mentale inspanning zet. Weten waarom je dingen doet, wat je leuk vindt en herkennen waar je energie van krijgt en wat energie kost. Inzicht in eigen kunnen en mogelijkheden heeft als resultaat een betere medewerker voor je bedrijf. We halen intern op wat de ontwikkelbehoefte is. Mensen met ambitie willen we een stapje verder helpen en persoonlijk inzicht geven, zodat ze bewuste keuzes kunnen maken en kunnen groeien in waar ze uiteindelijk gelukkig van worden. Lekker elke dag werken en blij zijn met wat je doet is ook een mooie ambitie. Werken moet leuk zijn; je moet er voor waken dat mensen ontzettend hard voor je werken, maar dan op posities terechtkomen die niet haalbaar blijken en waar ze niet gelukkig van worden.”

Zakelijk schrijven

LooHorst investeert ook in praktische tools. Landstede Groei Opleidingen geeft de workshop ‘zakelijk schrijven’. Dit jaar heeft twee keer een training ‘in company’ plaatsgevonden. Annemieke Woltjes: ”Wij vragen door naar waarmee de medewerkers geholpen zijn. Vooraf voorbeelden van de werkvloer bekijken helpt bij het vaststellen van de leervraag. Een docente Nederlands komt vervolgens op locatie en geeft de workshop aan een klein groepje medewerkers.”

De Koning: “Vakspecialisten weten technisch heel goed wat ze moeten doen, maar hebben ondersteuning nodig om die kennis om te zetten in bijvoorbeeld een schriftelijk advies. We merkten dat ze communiceerden vanuit hun hoveniersachtergrond. Onze medewerkers kunnen dit nu beter overzichtelijk en leesbaar op papier zetten, aansluitend op het niveau van de opdrachtgever. Want ze schakelen tussen een projectleider op de bouw en een huismeester van een verzorgingstehuis. Leuk is dat collega’s merkten dat ze hun kennis hadden toegepast. Het wordt intern en extern gewaardeerd.”

De Koning ontmoette Woltjes bij Platform Techniek. “Wij kijken naar partners die qua visie bij ons passen en dezelfde waarden en normen nastreven. Landstede Groei Opleiding zit daar dicht tegenaan: ze luisteren naar het vraagstuk, denken mee met een vakgerichte invulling van hun programma om zo bij te dragen aan onze medewerkers en het bedrijf een stapje verder te helpen.”

Woltjes: “Een leven lang ontwikkelen kan soms best iets dwingends hebben. Dat je moet blijven leren. Maar door continu leermogelijkheden aan te bieden, kun je keuzes maken en dat geeft een ruimte aan groei. Is het niet dit jaar, dan volgend jaar.”

 

LooHorst Landscaping

Buitenbrinkweg 51 Ermelo

0341-494769

www.loohorst.com

www.werkenbijloohorst.com

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen