Duurzaamheid staat bij Lentink De Jonge hoog in het vaandel

HARDERWIJK november 2023

De accountants en adviseurs van Lentink De Jonge bedienen midden- en kleinbedrijven, maatschappelijke instellingen, stichtingen, zzp’ers en particulieren door heel Nederland. Met kantoren in Harderwijk, Zeewolde, Putten, Bilthoven en Rotterdam zijn zij altijd dichtbij. Duurzaamheid staat bij Lentink De Jonge hoog in het vaandel.

HARDERWIJK – Vennoot Wouter Morsink legt uit wat de accountants en adviseurs voor ondernemers kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid. “Duurzaamheid is een containerbegrip. Het is een onbeschreven pagina die we zelf kunnen schijven”, legt Wouter Morsink uit. “Wij vinden het belangrijk om de planeet een beetje beter achter te laten. Ons credo is ‘cijfers met meerwaarde’. Dat is voor ons primair, maar wij willen ook verbinden met onze adviezen.”

Er liggen legio aan kansen voor ondernemers op het gebied van duurzaamheid en als de accountants en adviseurs van Lentink De Jonge hun inbreng daarin mogen geven doen ze dat graag. “Voor bedrijven die hun CO2 footprint naar beneden willen brengen is het wel belangrijk om te kijken wat reëel en mogelijk is. Er is veel regelgeving in de maak op het gebied van duurzaamheid en jaarlijks worden subsidieregelingen vernieuwd. Wij kunnen onze klanten helpen om de juiste subsidie te kiezen.”

“Duurzaamheid is op te delen in diverse gebieden. Zo werken we op het gebied van verslaglegging steeds meer digitaal. Dit geldt met name voor grote ondernemers. Maar ook in het midden- en kleinbedrijf valt er veel winst te behalen. Daar valt te denken aan het vergroenen van het wagenpark, het personeel stimuleren om thuis te werken, op de fiets of met het openbaar vervoer naar kantoor te komen of het pand te verduurzamen.”

Wouter Morsink
Er liggen legio kansen
op het gebied van
duurzaamheid

De adviseurs van Lentink De Jonge leveren maatwerk en gaan altijd eerst met hun klanten in gesprek. “Samen maken we de afweging of een investering economisch wel verstandig is. Als zonnepanelen op het dak al veel doen om een gunstiger label voor een bedrijfspand te krijgen dan is het misschien wel beter om de investering voor een warmtepomp later te doen”, verduidelijkt Morsink. “We kunnen een hybride arbeidsvoorwaardenplan of mobiliteitsplan maken en kijken welke subsidies beschikbaar zijn. Het zoeken naar de juiste subsidie is een samenspel tussen onze adviseurs en het midden- en kleinbedrijf.”

Sinds de coronacrisis is er veel vraag naar thuiswerken en ook dat helpt om te verduurzamen. “Maar daarvoor moeten we wel goed kijken naar dataveiligheid. Veel bedrijven hebben goede firewalls geïnstalleerd maar hoe zit dat bij de medewerkers thuis. Wij geven niet alleen inzicht in de financiële regelingen, maar denken graag met onze klanten mee.”

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen