Persoonlijk in ontwerp en communicatie

HARDERWIJK november 2023

Van logo-ontwerp tot een concept voor een campagne om je merk op de kaart te zetten. Inzpire design & communicatie is een team van ontwerpers met een flexibele schil van trouwe partners. “We vinden het leuk om uitingen te maken die werken, dat geeft een kick.”

HARDERWIJK – Jaap Burgler (47) en Corina Burgler-Dees (50) zijn trots op waar Inzpire na 10 jaar staat. Gestart in een garagebox in Ermelo vonden ze 2014 ruimte in de binnenstad van Harderwijk. Sinds een jaar zijn ze gevestigd aan de Smeepoortstraat 41, in een karakteristiek pand tegenover de Grote Kerk. Jaap: “We hadden al personeel in dienst, hier kunnen we doorgroeien. We krijgen veel klanten van buitenaf die we willen inspireren met ons werk, maar ook de beleving meegeven van de stad Harderwijk.”

Inzpire werkt o.a. voor gemeentes, bedrijven in verschillende sectoren en woningstichtingen. Lokale ondernemers, maar ook landelijke partijen weten het Harderwijkse bureau te vinden. “Onze kracht is het persoonlijke begeleiden, dit spreekt grote bedrijven aan. Bouwbedrijven BAM en Heijmans hebben vorig jaar voor hun asfaltcentrales een nieuw bedrijf opgericht, waarvoor wij de naam mochten bedenken: AsfaltNu. Ook deden we ontwerp van logo, huisstijl, signing en hebben de in- en externe communicatie begeleid.” Getooid met bouwhelm en stalen neuzen ging Corina naar de asfaltcentrales en bracht appelflappen mee om met het personeel te overleggen over de bedrijfskleding. “Je bent dan ook de ogen en oren van de directie.”

ONLINE EN OFFLINE – Inzpire zorgt dat online en offline communicatie elkaar versterken. Corina: “We maken websites en landingspagina’s, mailings, brochures en ontwerpen visuele reclame. We ontwerpen ook productverpakkingen. We maken campagnes, logo en styling van een bedrijf en ook animaties. We doen zoveel mogelijk samen met een klant. Een communicatieadviseur doet een deel zelf en wil op bepaalde punten ondersteuning; de (startende) ondernemer wil vaak dat we het hele project begeleiden. Moet er een concept bedacht worden, dan zijn wij daar sterk in. Ondernemers zijn druk en weten vaak niet waar te beginnen. Ik maak een detailplanning zodat de verwachting duidelijk is. Wij houden de regie over het ontwerpproces, dat wordt ons toevertrouwd.” Bij Inzpire kan er ook altijd wel iets tussendoor. Jaap: “Voor een spoedje schuiven we in de planning.”

Communiceren is hun vak en Inzpire doet dat in een taal die de doelgroep begrijpt. Jaap: “We kunnen complexe content vereenvoudigen naar begrijpelijke visuele middelen. Dat kan een infographic zijn of een stappenplan om informatie op een snelle en behapbare manier over te brengen. Zo maken we de begroting van de gemeente Harderwijk inzichtelijk voor de inwoners.”

Corina: “We vinden ons vak erg leuk en blijven bij onszelf. Ons werk is ook psychologie. Een startende ondernemer vindt het spannend om zichzelf te presenteren. Als dat klikt en het is gelukt, dan geeft dat ons een kick en soms ontlading bij de klant.”

 

Inzpire design & communicatie

Smeepoortstraat 41-43 Harderwijk

0341-701280

www.inzpire.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen