Een oplossing voor elke logistieke uitdaging

HARDERWIJK november 2023

Succes door een no-nonsense houding en teamgevoel. FCE Transport weet de weg in Oost Europa, maar wil meer bekendheid in de regio. “We zijn zeven dagen per week bereikbaar om voor de klant de beste oplossing zoeken.”

HARDERWIJK – FCE Transport is in januari 2018 opgericht door Michel ten Hove (46) en Leon Rodenburg (53). De ondernemers uit Hierden hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in transport en logistiek. “We voelen ons geen directeur, maar zijn mensen van de vloer. We laden zelf de auto vol. We zijn planner, heftruckchauffeur en salesman. Dat geldt ook voor de mensen in ons team. In Harderwijk zijn we nu met tien man”, vertelt Michel. Leon: “We zijn als een raket van start gegaan en ook daarna is de groei hard gegaan in personeelsbestand en uitbreiding van werk. De verklaring is het teamgevoel en de no-nonsense instelling. We zijn ook ’s avonds en in de weekenden open.”

In september van dit jaar is FCE Logistics in Emmen gestart, waarmee het dienstenpakket aanzienlijk is verbreed. Michel: “Deze mannen hebben een expeditietak opgezet om luchtvracht, zeevracht, containertransport en transport via het spoor aan te kunnen bieden. Dit kunnen we nu wereldwijd doen.”

FCE Transport stond al bekend in de transportwereld als partner voor vervoerders die vrachten naar Oost-Europa willen brengen. Michel: “FCE staat voor Forwarding Central Europe. We zijn van oorsprong gestart met vervoer op Tsjechië, Slowakije en Hongarije en Oostenrijk. Op dit moment rijden er dagelijks een kleine 50 trailers van ons met trekkers van buitenlandse partners ervoor.”

De grootste klanten van FCE Transport zijn actief in de automotive en de machineproductie. Leon: “Alles gaat in onze auto’s: van diervoeding, medicijnen voor de farmaceutische industrie, kachels tot hout. Ook hebben we twee koelers voor geconditioneerd vervoer van bijvoorbeeld verf, wat niet mag bevriezen of klonteren door winterse kou. Halffabricaten zoals tenten komen uit Oost-Europa naar Nederland en worden hier gefinetuned en verkocht. Je kunt het zo gek niet bedenken of we vervoeren het.”

Michel: “Vanuit Harderwijk doen we vooral het transport van groupage (deelzendingen) door heel Europa; van losse doosjes, meerdere pallets tot bundels van 13 meter. In Harderwijk rijden wij al voor o.a. AWL, Yarrah Petfood, Cosmetize, Kroon liften, Wouters Textiel en F&F Verpakkingen.”

Sinds vorig jaar is er een separate vastgoedtak, waarin ook Jasper Fix participeert. In januari 2023 heeft JML BV vastgoed van Elgersma Logistiek gekocht voor verhuur van kantoor- en loodsruimte; twee panden zijn bestemd voor opslag en overslag.

Leon: “Wij willen graag bedrijven uit deze regio kennis laten maken met onze service en mogelijkheden.”

 

FCE Transport

Galvanistraat 40 Harderwijk

0341-767077

www.fce-transport.com www.fce-logistics.com

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen