Je bent wat je eet!

NIJKERK maart 2023

Vitaliteit is een ‘hot topic’ en krijgt meer en meer aandacht binnen de bedrijfsvoering. Niet zonder reden, immers is het bij uitstek “de sleutel” tot het terugdringen van het ziekteverzuim.  Plus: een vitale werknemer gaat blij naar het werk, voelt zich goed en is enthousiast richting klanten en collega’s. Veel organisaties faciliteren wel lichamelijke beweging en sportactiviteiten op het gebied van leefstijl maar volgens Krista Boots van VitaliteitsFactory kun je als bedrijf op veel meer vlakken met leefstijl aan de slag. Uitgangspunt voor haar is in ieder geval gezonde voeding. Voeding is namelijk voor iedereen belangrijk: wat je opeet bepaalt hoeveel energie eruit komt.

Door middel van kook- en leefstijl workshops laat zij op een laagdrempelige én gezellige wijze ervaren hoe belangrijk gezonde voeding is en daarbij neemt ze ook vooroordelen weg over de smaak en het gebruik van gezonde ingrediënten. “Ik geef geen lezing, maar neem de medewerker mee de kookstudio in, op locatie of bij het bedrijf zelf. We gaan praktisch met voeding aan de slag, zodat men leert dat het ook gemakkelijk kan en ook gewoon heel lekker is! Men leert etiketten lezen, krijgt kennis over de producten in de supermarkt en ik laat ze zien welke voeding energie geeft en welke energie kost.”

In de ruim tien jaar dat Krista (kook)workshops geeft is inmiddels bewezen dat het voedingsgedrag hierdoor echt effectief veranderd wordt. Echter, soms is er (nog) een andere reden waardoor de balans in de vitaliteit van de medewerker er niet is. In dat geval werkt één op één coaching goed. Tijdens deze sessies wordt er een duurzame verandering teweeg gebracht waardoor de medewerker weer lekker in zijn vel komt te zitten en meer (werk)plezier ervaart. Door als werkgever de vitaliteit van je werknemers serieus te nemen en te faciliteren wordt er een drempel weggenomen en resulteert dit niet alleen in tevreden werknemers, maar ook in lager ziekteverzuim en meer werkplezier.

Als invulling van een vitaliteitsweek of een relatiedag zijn de (kook) workshops van Krista enorm geschikt. Een ontspannen activiteit echter wel met inhoud. Deelnemers gaan naar huis met ervaring en kennis hoe gezonder te gaan eten. Voor wie gebruik wil maken van Krista’s kennis en expertise is het goed om te weten dat al wat ze nodig heeft een ruimte is met elektriciteit en dat zij niet plaatsgebonden is. Graag laat ze jou als werkgever of werknemer haar unieke recept voor meer eigen regie, energie en werkplezier zelf ervaren!

 

Krista Boots – VitaliteitsFactory

info@vitaliteitsfactory.nl

Linkedin

www.vitaliteitsfactory.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen