Kolmer komt naar Harderwijk

PUTTEN | december 2022

Het graafwerk is verricht, de fundering is gestort en de boringen zijn gedaan. Er wordt volop gebouwd aan het nieuwe pand van Kolmer Elektromotoren op Lorentz III. De oplevering en verhuizing van Putten naar Harderwijk staan gepland voor oktober volgend jaar. Eind 2023 wordt tegelijk met de opening ook het 40-jarig jubileum gevierd.

PUTTEN/HARDERWIJK – De bouw werd op 9 september symbolisch door het personeel en partners in gang gezet met blauwe Kolmer schepjes, als start van een gezamenlijk avontuur. Momenteel wordt het grondwerk voor de warmtepomp gedaan; zeven warmtebronnen gaan de koeling en de warmte reguleren. “Want Kolmer wil heel graag een duurzaam pand”, vertelt

Martijn Stoffelsen, sinds 2019 algemeen directeur en mede-eigenaar, samen met Jaco Zegers en Jerry Spanhaak, die de technische verkoop leiden. “Kolmer is in 1983 klein begonnen aan de Industrieweg en steeds is het pand een stukje uitgebreid. Verder groeien op deze locatie kan niet. We zijn acht jaar bezig geweest met een nieuwe locatie in Putten, maar daar is geen ruimte. We wilden in de regio blijven en de gemeente Harderwijk bood op Lorentz III een goede mogelijkheid. We gaan hier van vijf naar tien meter de hoogte in. Door meer vierkante meters kunnen we meer voorraad bergen, maar ook efficiënter en sneller elektromotoren modificeren en leveren.”

Elektromotoren worden toegepast voor allerlei soorten industriële aandrijving: denk hierbij aan  scheepvaart, pompen, ventilatoren en machinebouw. “Wij leveren voornamelijk binnen Nederland, maar onze motoren vind je over de hele wereld terug. Van baggerschip tot skilift, eigenlijk overal waar gekozen wordt voor een elektrische aandrijving kunnen wij de juiste motor leveren.”

Kolmer brengt als leverancier van elektromotoren 16.000 motoren mee naar Harderwijk. Het nieuwe magazijn ligt straks vol met allerlei soorten energiezuinige elektromotoren. “Doordat er veel op voorraad ligt, kunnen we snel schakelen en stilstand bij de klant voorkomen. Kolmer levert motoren met meerwaarde door te werken vanuit drie uitgangspunten: Speed, Specials en Service. We kopen onze motoren wereldwijd in. Een groot deel hiervan wordt specifiek naar wens van de klant aangepast. Heeft de klant een probleem of vraagstuk, dan zoekt onze afdeling engineering de beste oplossing. Wij leveren en modificeren elektromotoren als specifieke oplossing in de uitvoering en kleur zoals de klant het wil. Deze ombouw doen wij in onze eigen werkplaats, maar we kunnen ook maatwerkproducten in grote series laten maken.”

Veel bedrijven stappen vanuit milieuoverweging over van hydrauliek naar elektrische aandrijving en Stoffelsen ziet door de groeikansen de toekomst voor Kolmer Elektromotoren rooskleurig tegemoet. “Elektrificatie is de toekomst en wij denken daar graag in mee.”

 

Kolmer Elektromotoren

Industrieweg 16 Putten

0341-369696

www.kolmer.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen