Kranenburg Safety Training Center laat iedereen draai vinden

HARDERWIJK april 2020

HARDERWIJK – Zelfverdediging voor iedereen, veiligheid en gelijkwaardigheid. Dat is waar Kranenburg Safety Training Center voor staat.

Gerwin Kranenburg (46) begon in 2003 een karateschool en voegde hier in 2006 Krav Maga aan toe. Gezien de veranderende maatschappij en de toenemende behoefte aan realistische zelfverdediging richt hij zich sinds 3,5 jaar volledig op Krav Maga.

De instructeur uit Harderwijk omschrijft zijn sportschool als ‘een trainingsplek voor allerlei mensen’. ,,De 250 leden variëren in leeftijd van 6-70 jaar. Sommigen komen om zich fitter te voelen en leren zelfverdediging. Anderen komen om weerbaarder te worden en sterker in hun schoenen te staan. Ook zij gaan fitter de deur uit.”

Het jeugdprogramma Krav Maga junior is voor 6-17 jaar. ,,Kinderen die worden gepest, worden door scholen of huisartsen naar ons gestuurd. Ook komen er kinderen waarvan ouders vinden dat ze sterker in hun schoenen moeten staan. Zij draaien hetzelfde programma als volwassenen, maar leren meer spelenderwijs.”

Zes keer per week zijn er gemengde lessen voor volwassenen. Ook is er een vrouwengroep. Verder geeft Kranenburg bokszaklessen: een HITT (High Intensity Interval Training) work-out van 30 minuten met een bokszak, gecombineerd met fysieke oefeningen.

Kranenburg wil ‘verschil maken in deze wereld’. ,,Iemand raken en zijn of haar leven veranderen en verbeteren, is waar ik het voor doe. Mijn logo is een leiderschapsmodel op zijn kop: de instructeurs staan onderaan en de gemeenschap van leden zit er boven. De instructeurs staan in dienst van de leden, omdat het uiteindelijk om de mensen gaat. Ongeacht iemands beperkingen of verleden kijken wij naar de mogelijkheden en wat het maximaal haalbare is. Iedereen kan hier zijn draai vinden.”

 

Kranenburg Safety Training Center

Graaf Ottolaan 5H Harderwijk

06-51187082

www.safetytrainingcenter.nl

info@safetytrainingcenter.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen