Stagebegeleider brug tussen ondernemer en onderwijs

HARDERWIJK april 2020

HARDERWIJK – Wie stagiaires heeft in zijn bedrijf, heeft een warme relatie met het onderwijs. Een goede praktijkopleider is de toegang tot de vijver van potentie. Groei Opleidingen Landstede geeft de training Stagebegeleider. Investeer in stagiaires om eruit te halen wat er in zit.

Alle ondernemers willen wel vissen in de ‘vijver van potentie’ en vooraan staan als studenten op zoek zijn naar een stageplek. Maar van de tien stagiaires zijn er vaak maar één of twee de goudhaantjes. Waarom dan toch investeren in het goed begeleiden van stagiaires? ,,Je moet aardig wat bagage hebben om een jonge student goed te kunnen begeleiden, maar wat je ervoor  terug krijgt kan enorm zijn: vers bloed, nieuwe ideeën en betere ingangen bij het onderwijs. Als het goed bevalt, gaat het als een lopend vuurtje onder jongeren dat jouw bedrijf interessant is om stage te lopen’’, vertelt Annemieke Woltjes, opleidingsadviseur bij Groei Opleidingen Landstede.

Aanvullend op de gratis basistraining van Brancheorganisatie SBB geeft Groei Opleidingen Landstede de training Stagebegeleider in Harderwijk. Woltjes: ,,Jongeren zijn vaak opportunistisch en hebben ‘eigen’ selectiecriteria. Ze kiezen op basis van imago en kijken pragmatisch of de stageplek goed bereikbaar is. Een goede praktijkopleider kan het imago van een bedrijf versterken. Begeleiding draait om geduld en leren begrijpen. Met onze training gaan we in drie dagdelen in op de maatschappelijke thema’s waar je als praktijkopleider mee geconfronteerd wordt, aangevuld met e-learning en webinars. Wij geven praktijkvoorbeelden en studenten geven in het laatste deel hun (ongezouten) mening aan de deelnemers. Vooral het oefenen in de praktijk is een eye-opener. Haal de hengels uit de kast and start fishing!’’

 

www.groeiopleidingen.nl/techniek

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen