Kwaliteit en een fijne manier van werken

PUTTEN februari 2024

Kwaliteit in montage, service en kwaliteitsproducten. Dat is waar Aalt de Ruiter van De Ruiter Deuren Service voor staat. “Ik wil achter de kwaliteit van de producten kunnen staan en daarom verkoop ik alleen maar A-merken in garagedeuren, zonwering en industriedeuren.”

PUTTEN – Aalt de Ruiter (49) uit Putten heeft 8,5 jaar zijn bedrijf aan de Kolthoornseweg 1 in Putten. Wel een kantoor, maar geen showroom; een bewuste keuze, zo legt hij uit. “Ik ga naar de woning van de consument toe om alles in te meten en laat dan foldermateriaal en voorbeelden zien, zoals panelen van garagedeuren. Zeker openslaande garagedeuren zijn mooie specifieke producten die naar wens te maken zijn. Er is keuze uit wel 100 stoffen en kleuren voor ritsscreens. Men weet vaak wel wat men wil, maar weet niet wat er allemaal mogelijk is. Dat wil ik graag vertellen, kijkend naar wat past bij een klant. Als ik klaar ben met monteren, en het eindresultaat is naar wens, dan ben ik ook tevreden. Goed contact met de klant is het belangrijkst en vind ik ook het leukst aan dit werk.”

Zijn werkgebied voor eigen verkoop is een straal van 50 kilometer rondom Putten, al is verder weg ook mogelijk. Regelmatig komen klanten bij hem terug. Het totaalplaatje moet kloppen, vindt de Puttenaar. “Het proces van aanvraag, responstijd richting offerte, inmeten, leveren en monteren. De manier van werken, wat en hoe je levert en gemaakte afspraken nakomt door goed organiseren. Mijn reactietijd op een aanvraag is meestal binnen 24 uur. Als ik zeg dat het 4 tot 6 weken duurt, is een product ook maximaal na zes weken geleverd en gemonteerd. Dat ervaren mensen als plezierig en de verkoop is dan ook explosief gestegen door mond-tot-mondreclame, zeker in de straat.”

Garagedeuren, zonwering en industriedeuren

Voor bedrijven doet hij verkoop, service en jaarlijks onderhoud aan industriedeuren. De Ruiter richt zich echter voornamelijk op de particuliere markt en zit met zijn producten net onder het topsegment. “De motoren van Somfy zijn van A-kwaliteit, dit van origine Franse merk is wereldwijd de grootste in aandrijving voor de consumentenmarkt. Mijn deurenmerk is Wisniowski uit Polen en zonwering is van het Nederlandse ByMichel uit Venray of Degalux uit Barneveld.”

De Ruiter gaat niet voor kwantiteit maar voor kwaliteit. “Ik ben niet de goedkoopste, maar wil wel goede producten leveren, die geen problemen geven in de toekomst. Een slag goedkoper kan mindere punten betekenen die op termijn teleurstelling geven.”
Voor komend jaar is verduurzamen een doel. “Ik ga mij meer richten op de Solar producten. Dit houdt in dat je zonwering zelf met een opgeladen accu bedient en geen stroom meer af neemt van het net.”

 

De Ruiter Deuren Service

0341-265933

info@deruiter-service.nl

www.deruiter-service.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen