In de nieuwe aanbouw genieten van ieder seizoen

Harderwijk februari 2024

In 2015 zijn de compagnons Jeroen Pluis, Barry van Lingen en Marc Schraverus Telstar Beach gestart. Een horecagelegenheid op een unieke plek van Strand Horst. In 2024, is het mogelijk om de langverwachte uitbouw te realiseren. “Als de nieuwbouw af is, zijn we het hele jaar open.”

ERMELO – Er deed zich een mogelijkheid voor om op Strand-Horst een bestemmingsplanwijziging door te voeren. Het heeft allemaal even op zich laten wachten, maar het geduld van Jeroen Pluis (52) uit Harderwijk en zijn compagnons werpt zo’n zes jaar later nu zijn vruchten af.

“We zijn destijds gestart met een eenvoudige kaart om de surfer, kitesurfer en andere watersportliefhebbers te bedienen. Daarnaast waren we in eerste instantie geconcentreerd op de particuliere markt. Gaandeweg kreeg ook de zakelijke markt veel interesse in onze unieke locatie, en werden we een gewilde plek voor feesten, partijen en trouwerijen.”

Telstar Beach was een seizoenbedrijf van april tot oktober, waardoor de locatie tot op heden alleen de zomerperiode open is geweest. De bestemmingsplanwijziging voor Strand Horst Zuid en Noord biedt meer mogelijkheden.

Eerst waren de panden van Leisurelands, vorig jaar hebben de compagnons ze gekocht.

“We gaan een aanbouw realiseren van 250 m2, waardoor we binnen twee keer zo groot worden en ook in de winterperiode open kunnen gaan. De pagodetent die wij hadden is daarvoor veel te koud.”

Operationeel manager Sinthia van Hee (39) uit Harderwijk, kijkt uit naar het tal van mogelijkheden die de nieuwe aanbouw gaat bieden. “We hadden namelijk binnen 60 zitplekken en buiten 250 zitplaatsen. Straks hebben we binnen ruim 150 zitplekken extra. Mede door onze nieuwe aanbouw kunnen we ook ons personeel meer bieden en bouwen aan een vast team.”

 

Halverwege december zijn de graafwerkzaamheden gestart. In de tweede week van januari zullen de bouwwerkzaamheden hervat worden om vervolgens het beton te kunnen gaan storten. “Ons streven is om in het Paasweekend open te gaan.”

Naast het realiseren van de nieuwe aanbouw, zal het huidige restaurant een metamorfose ondergaan en in dezelfde sfeer als de aanbouw omgetoverd worden. Om op de manier Telstar Beach helemaal nieuw op de kaart te zetten.

“We doen de bouw met lokale ondernemers. Zo zal Van Panhuis Bouw onze aannemer zijn en zorgt Paulus Elektra voor onze elektra. Oosterhoff Poolen doet de elektra en het loodgieterswerk en installatie.”

 

Telstar Beach

Palmbosweg 32-36 Ermelo

0341-701062

www.telstarbeach.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen