Dakdekken, een prachtig ambacht

Harderwijk februari 2024

Zink- en dakspecialist Jasper Essenburg is vanuit een startende onderneming in 2020 met Zida Dakonderhoud de afgelopen jaren doorgegroeid in verschillende vakgebieden. Sinds januari is zijn bedrijf gevestigd aan de nieuwe locatie aan de Galvanistraat. “We zijn ontzettend blij met onze nieuwe plek.”

HARDERWIJK – Jasper Essenburg (36) wilde vanwege de groei van zijn bedrijf de stap maken van een bedrijfshal naar een bedrijfspand met kantoor- en ontvangstruimte. “We wilden een stap maken in professionaliteit en zochten een locatie met een mooie uitstraling en een huiselijk ingericht kantoor”, vertelt de dakdekker uit Harderwijk.

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar voor Zida. “Ondanks het weer hebben we wel een aantal mooie projecten kunnen afronden. Zo hebben we in 2023 voor diverse appartementencomplexen het dak en de zinken goten mogen vernieuwen. Als advies- en uitvoerende partner van VVE’s willen we verder groeien.”

 

Naast de grotere werken heeft Zida bij particulieren diverse opdrachten mogen uitvoeren. Veelal platte daken (bitumen) en/of dakgoten. Zida hoopt dit in 2024 weer te mogen voortzetten, voor 2024 gaat de focus ook op pannendaken.

Dak(pannen)renovatie en partner Velux dakramen

“Veel daken van huizen op de Veluwe zijn de komende jaren aan vervanging toe. Voor een renovatie aan het pannendak zijn verschillende opties mogelijk. “De meest eenvoudige mogelijkheid is oude dakpannen vervangen door nieuwe. Dit kun je uitbreiden tot een complete dakpanrenovatie inclusief isolatie en nieuw dakbeschot. Dit is vaak goedkoper dan mensen denken.”

Een nieuw dak is mooi, maar binnen willen mensen vaak meer licht, weet Jasper. “Daarom zijn we onlangs ook het partnertraject ingegaan met Velux. We willen zelf de kennis en kunde hebben om mensen daarin te adviseren en ook de plaatsing te doen. Een volledige partner die ontzorgt; daar gaan we voor.”

Zakelijk vastgoed

Bij zakelijk vastgoed draait het om de investering versus opbrengsten. “In de praktijk blijkt dat er veelal reactief wordt gehandeld op het gebied van dakonderhoud. Het valt op dat bijna geen enkele eigenaar weet wat de leeftijd of status is van zijn dak. Wij kunnen ondernemers helpen met dat stukje inzicht en advies.”

 

Zida Dakonderhoud

Galvanistraat 10 Harderwijk

0341-770187

www.dakenzinkspecialist.nl

ERMELO – Gelegen aan het Wolderwijd is Telstar Surfclub een ideale locatie voor feesten en partijen voor de zakelijke markt. “Van een meer ingetogen receptie tot een aangekleed themafeest; wij willen de klant zo goed mogelijk bedienen van a tot z.”

ERMELO – Gelegen aan het Wolderwijd is Telstar Surfclub een ideale locatie voor feesten en partijen voor de zakelijke markt. “Van een meer ingetogen receptie tot een aangekleed themafeest; wij willen de klant zo goed mogelijk bedienen van a tot z.”

“Met relaxte loungebanken, een grote stretchtent en uitzicht op het water is dit een vrij unieke locatie om voor verschillende groepen een feest te organiseren. Dit zijn bedrijfsfeesten, jubilea, verjaardagen en recepties”, vertelt marketing manager Michael de Raaff. Voor de feesten zijn verschillende arrangementen. Een receptie met een kopje koffie met gebak tot een compleet feest met buffet of barbecue en een lekker drankje. Is het een feest waar partners en kinderen mee zijn, dan hebben we een springkussen voor de kids.’’ Ook kan Telstar Surfclub het feest geheel op maat maken. ,,Stel, je wilt een themafeest omdat het bedrijf 40 jaar bestaat of je wilt voor de winter ingaat een Oktoberfest, dan denken we graag mee over de aankleding, zodat de look & feel past bij het thema. We kunnen een dj inhuren en ook livemuziek. We werken samen met een aantal artiesten, zoals het Hound Dog Duo. Zij spelen met contrabas en gitaar verzoeknummers, die je kunt aanvragen op een menukaart.”

Met voldoende parkeerplekken en direct gelegen aan de afslag van de A28 is de locatie goed bereikbaar. Het is dichtbij Harderwijk gelegen, zodat bezoekers op de fiets terug naar huis kunnen. ,,Kortom: je zit bij Telstar wel erg goed voor feesten en partijen. Kom eens langs om te zien hoe mooi deze locatie is. Zien is geloven!”’

Palmbosweg 32-36 Ermelo 0341-701062 www.telstarsurfclub.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen