Maatwerk software ontwikkeling met Suite MKB

ERMELO januari 2021

Het partnerschap tussen Become-IT en PC Datasystems uit Zeewolde bestaat al zeven jaar. Paul Schouten en Carla Lamare vertrouwen op de technische expertise van het Ermelose softwarebedrijf waardoor ze hun klanten – een groot aantal psychologenpraktijken – nog beter kunnen ondersteunen bij administratie en wet- en regelgeving.

ERMELO/ZEEWOLDE – PC Datasystems (PCD) is van oorsprong een softwareconcept dat bedrijven ondersteunde bij administratieve organisatie en informatiesystemen. Al vrij snel (sinds 1997) is de dienstverlening toegespitst op praktijken in eerstelijns geestelijke gezondheidszorg: kinder-, jeugd- en volwassenen psychologen. Zij kunnen in PCD hun elektronische patiëntendossiers bijhouden en declaraties indienen bij zorgverzekeraars en gemeenten. ,,Het softwarepakket dat wij nodig hebben is vaak onderhevig aan veranderingen door wet- en regelgeving. Die is zo uitgebreid en gevarieerd dat we een betrouwbare en deskundige partner zochten om het technische gedeelte uit te werken en te programmeren. Zo kwamen we terecht bij Become-IT. Zij geven uitvoering aan ons idee’’, legt Carla Lamare de veranderde focus uit.

 

Online systeem

De eerste versie voor PCD is gemaakt in Microsoft Access; in 2020 is gestart met een nieuw systeem. Rian Aalbers, product owner bij Become-IT: ,,We hebben samen gekeken wat goed werkbaar is voor de praktijken en ook toekomstgericht. Become-IT had al het web based systeem Suite MKB als basis, met o.a. inloggen en relatiebeheer als bestaande onderdelen. Op dit framework is PCD online gebouwd. Het grootste voordeel is dat je als dienstverlener ook bij het systeem kan, controle hebt over de werking en je hoeft niet updates één voor één op de computer van de gebruiker uit te voeren.”

Na het inventariseren van de wensen door Aalbers en Paul Schouten van PCD zorgt Simon van der Deure voor de maatwerkoplossing. Naast zijn universitaire studie informatiekunde is hij web developer bij Become-IT. ,,Ik realiseer en programmeer de benodigde onderdelen. Ik had al ervaring met het basissysteem, de aanpassingen zijn de uitdaging. De ontwikkeling gaat in nauwe samenwerking en ook met de kennis van de andere medewerkers van Become-IT komen we tot een oplossing.”

Door de projectmatige aanpak zijn de contacten intensief. Veel communicatie is ook nodig en Schouten is blij met de actieve houding van Become-IT. ,,Kennis kun je overal kopen, maar het gaat om de toepasbaarheid en de betrouwbaarheid. De lijnen zijn kort en ze snappen waar het over gaat. Become-IT denkt actief mee en die bereidheid wordt door ons ongelooflijk gewaardeerd.’’

Bijzonder is ook het verschil in generaties; de jonge IT’ers van Become-IT blijken prima te kunnen samenwerken met de mensen achter PCD, die al 30 jaar in het vak zitten. Ook hier is inmiddels een jongere generatie aan de slag. Aalbers zegt hierover: ,,We werken echt als team; zij met hun ervaring in de branche en wij met onze ervaring met systemen en technische kennis. Het leukste is vertalen wat de klant wil en als er een probleem is, samen tot een oplossing komen. Dat komt goed tot uitwerking in dit project.”

 

Zijn er complexe wensen, zoals bij dit project voor een zorgtoepassing, dan wil Become-IT die graag realiseren. Een nieuwe generatie ontwikkelaars die met verfrissende ideeën op een andere manier naar software kijkt.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen