Met Windesheim kun je een leven lang ontwikkelen

Zwolle oktober 2022

Een studie afronden en dan aan het werk. Met een diploma op zak ben je klaar voor het werkende leven zou je denken. Maar tegenwoordig ben je met één studie niet klaar. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en dus is jezelf blijven ontwikkelen belangrijk. Op hogeschool Windesheim in Zwolle hebben ze dat haarfijn door.

“We zien dat de arbeidsmarkt constant verandert en dat er binnen vakgebieden steeds nieuwe ontwikkelingen zijn”, zeggen Allard Welmers en Frank Huising van Windesheim. “Dat vraagt dat je kennis hebt van actuele ontwikkelingen en blijft leren.”

Maar hoe doe je dat? Immers, niet iedereen die een baan heeft ziet het zitten om (weer) een volledige studie te doen. “De opgave om een volledige studie naast je baan en gezin te doen is vaak groot”, stelt Allard. “Je bent gewoon druk en misschien is niet alles binnen zo’n opleiding relevant. Je wilt dingen leren die je morgen al kunt gebruiken.”

Op Windesheim bieden ze daarom naast volledige deeltijdopleidingen ook korte verkorte modules aan. “Modules zijn onderdelen van een opleiding, die je binnen een overzichtelijke tijd kunt afronden”. Huising vult aan: “De kracht van deze modules zit hem erin dat je kennis direct gaat toepassen in je bedrijf, zodat er een win-win situatie ontstaat voor jezelf en je werkgever.”

In deze modules ga je snel de diepte in. “De inhoud van de lessen is een wisselwerking tussen bedrijven, werknemers en Windesheim”, vertelt Huising. “De bedoeling is dat alle partijen er iets aan hebben. Een werknemer ontwikkelt zich, een bedrijf haalt nieuwe kennis in huis en het is voor docenten interessant om te zien hoe kennis wordt toegepast. In deze modules brengen alle partijen wat in en leren ze ook van elkaar.”

“De modules zijn direct toepasbaar binnen je eigen werkomgeving en op hbo-niveau.”

Recent heeft Windesheim vier nieuwe modules geïntroduceerd op het gebied van de energietransitie en logistiek. Welmers: “We merken dat dit branches zijn waar op dit moment veel ontwikkelingen plaatsvinden, en daarmee de vraag naar up-to-date kennis dus heel groot is.” In januari 2023 starten deze modules opnieuw, voor meer informatie kan je terecht op www.windesheim.nl.

 

Zie voor de opleidingen de Academie pagina

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen