No nonsense adviseur naast de ondernemer

Harderwijk mei 2024

‘Alfa is een brede zakelijke dienstverlener die duurzaam waarde creëert voor klanten, medewerkers en de samenleving’ Dit is de visie van Alfa Accountants en Adviseurs. Het team uit Harderwijk bestaat uit acht medewerkers en bedient de regio Zeewolde en omgeving vanuit kantoor Harderwijk.

 HARDERWIJK – Alfa is een landelijke organisatie verdeeld in 14 regio’s in het land. De regio waartoe Zeewolde en omgeving behoren valt onder het kantoor Barneveld/Harderwijk. “In Harderwijk zijn we gevestigd aan de Goede Reede 1 bij Green Offices, naar alle waarschijnlijkheid nog steeds het meest duurzame kantoorgebouw van Harderwijk. Dat sluit aan bij het belang dat Alfa hecht aan duurzaamheid. We zijn niet voor niets een B-corp organisatie”, aldus Rob den Hollander.

“Alfa heeft zonnepanelen op het dak, de leaseregeling is gebaseerd op elektrisch of waterstof rijden en medewerkers zijn allemaal mede-eigenaar van Alfa door medewerkersparticipatie. De certificaten van het bedrijf zijn verdeeld over alle medewerkers. Dit maakt dat Alfa met haar score door B-corp is benoemd tot meest duurzame accountantskantoor van Nederland.”

Noblesse oblige – Adel verplicht, vindt Den Hollander (54). Alfa wil zich gaan richten op toekomstbestendigheid van haar klanten met o.a. het aspect duurzaamheid. “We wijzen ondernemers op mogelijke subsidieregelingen en kunnen helpen bij het aanvragen daarvan. We helpen hen zo om duurzame maatregelen te treffen. Denk hierbij aan zonnepanelen op het dak, aanschaffen van elektrische bestelbussen in plaats van diesel, voor toekomstige zero emissie milieuzones in stadscentra, maar ook verdere elektrificatie van middelen. Een bedrijf in weg- en waterbouw kan met kleine elektrische graafmachines meer punten scoren bij een aanbesteding van de overheid. Hierbij hoort ook strategisch bedrijfsadvies: sparren over hoe het businessmodel relevant kan blijven voor de komende jaren gezien de ontwikkelingen in hun branche.”

Integrale aanpak

Alfa profileert zich als brede zakelijke dienstverlener die naast de ondernemer staat. “Dit doen we vanuit een integrale aanpak: niet alleen vanuit accountancy, maar we kijken breed naar wat de ondernemer op zakelijk gebied nodig heeft. Advies op fiscaal vlak, vanuit accountancy optiek met kwartaalcijfers en financiële kengetallen versus de doelen die de ondernemer voor dat jaar heeft gesteld. Wij adviseren klanten bij voorkeur vanuit actualiteit.”

De klanten die bij Alfa passen zijn vaak klanten met een hands-on-mentaliteit. “We geven duidelijkheid en zijn no-nonsense. Geen dure complexe verhalen maar eenvoudig als het kan.”

Als directievoorzitter van het cluster Barneveld/Harderwijk geeft Den Hollander met twee directeuren leiding aan het cluster. “Vanuit onze regio maken we ook echt de overstap naar Flevoland met in de loop van het jaar het openen van een kantoor. De locatie en start volgt wellicht in een volgend artikel in Stad in Bedrijf. We zijn dan als Alfa in alle provincies vertegenwoordigd en doen recht aan ons motto ‘overal dichtbij’.

 

Alfa Accountants en Adviseurs

Goede Reede 1 Harderwijk

088-2531500

06-19286955 (Rob den Hollander)
www.alfa.nl/harderwijk

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen