Pouw Harderwijk zakelijke dienstverlening gaat verder dan auto’s

HARDERWIJK september 2020

Na de overname van Auto Flevo per 1 juni is voor Pouw Harderwijk de zakelijke dienstverlening één van de speerpunten. ,,Onze aanpak op de zakelijke markt is één van de hoekstenen van ons succes. Dat doen we ook bij andere vestigingen en voor Harderwijk zien we hier grote kansen.”

HARDERWIJK – Met de komst van Jan van den Broek als accountmanager voor de zakelijke markt is na de overname een vertrouwd gezicht terug. Van den Broek (53) woont in Putten en heeft eerder in dit gebied gewerkt. In de periode 2017-2018 was hij al in dienst bij Auto Flevo. Van den Broek heeft al sinds 1995 ervaring op de zakelijke markt. Daarvan deed hij 15 jaar soortgelijk werk binnen de Volkswagen- en Audi-organisatie. ,,Wij willen de zakelijke markt zo goed mogelijk bedienen. Dan is het fijn wanneer klanten contact hebben met iemand die de taal van de regio spreekt.”

Van den Broek zegt hierover: ,,Wat ik ontzettend mooi vind aan de zakelijke dienstverlening is het ondersteunen van bedrijven bij hun keuze voor mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van een voertuig op maat, of het adviseren bij het kiezen voor het juiste financiële product. Ik vind het belangrijk om een duurzame relatie op te bouwen, het is geen eenmalige verkoop.”

Meedenken
Ook in deze coronatijd denkt Pouw graag mee met zijn klanten. Vestigingsmanager Gijs van de Ridder: ,,Een duurzame klantrelatie betekent ook dat je meedenkt met klanten zonder dat het direct omzet oplevert. Zo was er laatst een ondernemer waarbij wij zijn auto’s terugnamen en stalden, zodat hij tijdelijk de kosten niet hoefde te dragen. Deze overbruggingsperiode hielp de ondernemer te overleven. Ook in minder periodes zijn we er voor onze klanten.”

De zakelijke dienstverlening bij Pouw bestaat niet alleen uit het bieden van auto’s, maar uit allerlei vormen van mobiliteit. Dat maakt het bedrijf veelzijdig.

Auto’s
Waar Auto Flevo met drie merken actief was, daar kan Pouw Harderwijk vijf merken leveren. Naast Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagens kunnen klanten ook kiezen voor een SEAT of ŠKODA. Van de Ridder: ,,Een waardevolle toevoeging, want nu zijn we in alle segmenten sterk vertegenwoordigd met onze merken.” Van den Broek is het daarmee eens: ,,We zijn in staat om voor bedrijven een compleet wagenpark samen te stellen. Ondernemers kunnen kiezen uit een brede productrange en zij hebben altijd één aanspreekpunt.’’

 

 

Elektrisch rijden
Ook op de zakelijke markt is elektrisch rijden enorm in opkomst. Pouw krijgt daar dan ook veel vragen over van ondernemers. Van den Broek: ,,Veel ondernemers zijn bezig met CO2-reductie. Elektrische auto’s kunnen hier sterk aan bijdragen. Al onze merken hebben elektrische modellen en binnen elke prijsklasse kunnen we innovatieve elektrische auto’s bieden: van een SEAT Mii tot een Volkswagen e-Crafter of Audi e-tron. In september wordt bij Pouw daarnaast de volledig elektrische Volkswagen ID.3 geïntroduceerd. ,,Na de Kever en de Golf is dit een nieuwe iconische auto waarmee Volkswagen het elektrisch rijden bereikbaar maakt voor een grote groep mensen.”

Naast de elektrische auto’s levert Pouw ook de benodigde elektrische laadvoorziening, zowel thuis als op de zaak. Van de Ridder: ,,Wij kunnen het hele traject regelen, inclusief de installatie. En ook voor advies over subsidieregelingen voor elektrische auto’s en laadpalen kun je tegenwoordig bij ons terecht.”

Duurzame mobiliteit
De overheid spoort bedrijven aan om hun CO2-uitstoot te reduceren. Pouw helpt ondernemers hier graag mee met creatieve mogelijkheden. Zo kunnen werkgevers kiezen voor een mobiliteitsbudget, waarbij medewerkers zelf het type vervoer kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het ov, een huurauto of een taxi. De bijbehorende Shuttel-pas is een mobiliteitskaart, met daarop het vrij te besteden budget. De werkgever krijgt eens per maand een factuur.

Waar Pouw groot geworden is met auto’s, richt het zich met Lease a Bike tegenwoordig ook op de zakelijke fietsenmarkt. Met dit concept geeft een werkgever zijn werknemer de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk maandbedrag een (elektrische) fiets te leasen. Van de Ridder legt uit: ,,Een medewerker kan bij ons een fiets leasen, waarbij je als werkgever de reiskostenvergoeding die hij normaal zou krijgen kunt meenemen in het leasetarief. Elk gewenste fietsenmerk en model kan in zo’n leaseconstructie worden gestopt. Als werkgever bepaal je zelf welk bedrag je meebetaalt. Voordelen zijn fitte werknemers, interessante secundaire arbeidsvoorwaarden en je bespaart op parkeer-, brandstof- en reiskosten.”

Financiële diensten
Tot slot biedt Pouw Harderwijk een groot aanbod financiële diensten waar de zakelijke markt uit kan kiezen. Denk aan Financial Lease, Operational Lease, Private Lease en verzekering. Deze producten gaan via XLLease, onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) en één van de drie grootste leasemaatschappijen van Nederland. XLLease heeft in Jan Baatje (voorheen van 2Lease) een vertrouwd gezicht. Ook heeft Pouw flexibele mogelijkheden voor elke gewenste periode, met een ruime huurvloot van ruim 700 auto’s. Ideaal als voorloopauto voor een nieuwe medewerker of om in te zetten als Short Lease. Hiervoor werkt Pouw samen met huurmaatschappij EasyRent.

Van den Broek: ,,We staan te popelen om kennis te maken met leden van Stad in Bedrijf en om onszelf voor te stellen aan de zakelijke markt.”

 

Pouw Harderwijk

Zuiderbreedte 44-46 / Lorentzstraat 35 Harderwijk

06-82428254 (Jan van den Broek)

www.pouw.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen