Preventie door testen van informatiebeveiliging

NAARDEN mei 2022

NAARDEN – De impact van cybercriminaliteit op het MKB wordt steeds groter. Datect in Naarden heeft een concept ontwikkeld om bedrijven te helpen zich hiertegen te beschermen.

 

,,De impact van cybercriminaliteit wordt voor de buitenwereld vaak niet duidelijk, maar de cijfers laten zien dat het aantal incidenten gericht op het MKB enorm toeneemt, waar het eerder vooral de grote bedrijven betrof. De specialistische kennis en capaciteit in het MKB is vaak ontoereikend om het bedrijf continu weerbaar te maken’’, aldus Paul Verhoef, directeur van Datect.

Datect heet een dienst ontwikkeld om cybersecurity als een proces in te richten binnen een bedrijf. ,,Wij bieden eigenaren of directies het inzicht of de beveiliging goed geregeld is. Onze security specialisten beoordelen de ICT omgeving en helpen uiteraard bedrijven de noodzakelijke maatregelen te nemen. Met dit inzicht kunnen ze rustig slapen. Voor ICT-professionals binnen het bedrijf zijn wij de professionele sparringpartner.”

Met het speciaal ontwikkelde dashboard als managementtool is continu te zien hoe het bedrijf ervoor staat op het gebied van informatiebeveiliging en kan doorlopend worden gestuurd op acties om de informatiebeveiliging up-to-date te houden en cybercriminelen buiten de deur te houden. ,,We testen ook de firewalls door eigen hackers in te laten breken en als zij ergens binnen komen wordt het lek gedicht. Als een cybercrimineel toch binnen komt, is het noodplan samen met het bedrijf geactualiseerd en geoefend. Kortom: je weet hoe het bij jou zit door te analyseren, te testen en te zorgen dat het noodplan bij een incident goed werkt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.”

 

Datect

Rubberstraat 7E Naarden

085-7733560

www.datect.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen