Puur, vers en ambachtelijk product

Harderwijk september 2022

Ze produceren wekelijks 4000 bonbons van 80 tot 100 kilo Valrhona chocolade. Voor de feestdagen worden deze cijfers meer dan verdubbeld. Quint Patisserie maakt alles ambachtelijk; zoet, hartig, creatief en uitdagend.

 

HARDERWIJK – Quint Patisserie is in december 2020 gestart door Quint van den Esschert (27) uit Harderwijk. Sinds maart dit jaar is Marijn van de Groep (24) uit Amersfoort mede-eigenaar van het bedrijf. Samen zijn ze stap voor stap doorgegroeid. Quint deed bij restaurant Het Nonnetje de patisserie: desserts, bonbons, macarons en andere zoetigheden. ,,In de lockdowns lag het Nonnetje stil; afhaal deden we niet. Doordat we zo lang thuis zaten, ging ik experimenteren met chocola en heb voor vrienden en familie een doosje bonbons gemaakt. Ik liet hen de verschillende smaken proeven en iedereen wilde wel wat lekkers met de feestdagen’’, vertelt Quint hoe het begon. Zijn eerste opdracht was 30 doosjes bonbons voor het personeel van het bedrijf van zijn vader. ,,Ik heb altijd in het topsegment gewerkt en ken best wat chefs, die ik heb benaderd. We leveren voor 90% aan de horeca en met feestdagen – vooral Kerst en Pasen – relatiegeschenken en kerstpakketten aan de zakelijke markt. Dat zijn originele luxe cadeaus.”

Quint is in februari 2021 gestopt bij Het Nonnetje, maar het restaurant is nog steeds klant. Ook krijgen ze aanvragen voor jubilea van bedrijven en bruiloften. Marijn: ,,Dan maken we gepersonaliseerde doosjes voor in een goodiebag. We maken veel op kleur, in de huisstijl van een bedrijf. Ook chocoladeletters maken we in allerlei kleuren en smaken voor de feestdagen.”

Ze leerden elkaar zes jaar geleden kennen tijdens hun gezamenlijke tijd bij restaurant Voltaire op Parc Broekhuizen in Leersum. Hij en Marijn weten wat ze aan elkaar hebben en zijn met chauffeur Michiel Arendsen een ingespeeld team. ,,Ik had hulp nodig want ik kon het alleen niet meer aan. Ik begon op maandag, nu werken we hier vijf dagen in de week.” De eerste verdieping van het pand aan de Celsiusstraat 16-2 is ingericht met koelkasten, oven, chocolademachines, airco en afneembare muren, kortom de complete inrichting van een chocolaterie/patisserie. Marijn: ,,Alles wat we hier doen is patisserie: we maken bonbons, macarons, tartelette (gebakjes), truffels; alles wat een klant wil. Ook als dat koekbeslag is of kant-en-klare desserts voor een restaurant.”

Quint Patisserie staat voor hoogwaardige kwaliteit. ,,We werken vers; wat op zondag wordt besteld, leveren we op donderdag uit. We maken alles met de hand, het is een echt ambacht. We werken met Valrhona chocola uit Zuid-Frankrijk. Hier zit minder suiker in en de boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun cacao. Wat je eet is echt puur; niet alleen zoet, maar ook hartig. De bonbons hebben verschillende kleuren, die vaak te maken hebben met de vulling. Dragon is groen, mandarijn oranje. We zijn creatief en uitdagend met kleuren, patronen en smaken.”

 

Bellen, mailen of langskomen? De koffie staat klaar, met een bonbon erbij.

 

Quint Patisserie

Celsiusstraat 16-2 Harderwijk

06-12591456

www.quintpatisserie.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen