Qimarox introduceert palletizer voor diepvriesproducten

HARDERWIJK oktober 2023

Harderwijk, … oktober 2023 – Qimarox heeft het productportfolio uitgebreid met een palletiseermachine voor diepgevroren (IQF) levensmiddelen. De Qimarox Highrunner HR8 is in staat om dozen met diepvriesproducten te stapelen tot stevige en stabiele pallets, ook als ze niet vormvast of niet volledig gevuld zijn. De unieke patroongenerator maakt het mogelijk om eenvoudig nieuwe stapelpatronen te genereren zonder tussenkomst van een softwarespecialist.

 

Het verwerken van dozen met diepvriesproducten bezorgt het bedrijfsleven hoofdbrekens. Het probleem betreft de kwaliteit van de dozen, die lang niet altijd vormvast zijn. Door het gewicht van de diepvriesproducten kunnen de dozen uitzetten, waardoor ze niet meer binnen de toleranties vallen waarmee conventionele palletiseeroplossingen werken. En als de dozen niet tot de rand toe zijn gevuld, kunnen ze inzakken en bezwijken onder het gewicht van de dozen daarboven. Het resultaat: schade aan producten, onnodige derving en uiteindelijk ontevreden klanten.

 

Stabiele pallets met minder folie

De Qimarox HR8 biedt een oplossing voor deze problemen. De gepatenteerde technologie waarmee palletlagen worden geformeerd, maakt het mogelijk om de spatiëring tussen de dozen tot op een millimeter nauwkeurig in te stellen. Daardoor kunnen alle dozen met diepvriesproducten probleemloos worden gestapeld, ook als ze niet geheel vormvast zijn. Ook houdt de palletiseermachine rekening met de ribben die de dozen hun sterkte geven. Door de dozen met hun ribben exact op elkaar te plaatsen, voorkomt de Qimarox HR8 dat niet geheel gevulde dozen inzakken. Het resultaat is een pallet die zo stabiel is, dat voor het omwikkelen van de lading minder folie nodig is dan gebruikelijk.

Slimme patroongenerator

De Qimarox HR8 is voorzien van een slimme patroongenerator die op basis van het doosformaat automatisch stapelpatronen genereert. Dat betekent dat bij gebruik van een nieuw doosformaat geen softwarespecialist nodig is om een nieuw stapelpatroon te programmeren. Het enige wat de operator hoeft te doen, is het selecteren van het gewenste stapelpatroon. De HR8 doet de rest en vertaalt het stapelpatroon automatisch naar instructies voor de machine.

 

Minimale kans op productschade

Qimarox ontwikkelt al jarenlang palletiseermachines, die wereldwijd worden ingezet door tientallen fabrikanten van consumentenproducten. Omdat deze robuuste, onderhoudsarme plaatpalletisers de producten aan de onderkant dragen, blijft de kans op productschade tot een minimum beperkt. Dat is met name relevant in diepvriesomgevingen, waar een vacuümgrijper door ijsafzetting op de dozen niet altijd goed functioneert.

 

Bewezen techniek, onderhoudsarm

De Qimarox HR8 heeft een modulair ontwerp met dezelfde onderhoudsarme, standaard componenten die ook in de andere palletiseermachines van Qimarox zitten, zoals de succesvolle HR7 en HR9. Met andere woorden:  de HR8 is opgebouwd uit bewezen techniek die garant staat voor een hoge beschikbaarheid en lage operationele kosten.

 

Belangrijkste voordelen:

  • Stabiele pallets met minder folie
  • Geen inzakkende, scheurende dozen meer
  • Stapelpatronen maken zonder programmeren

Geschikt voor diepvries producten (IQF)

Met voldoende parkeerplekken en direct gelegen aan de afslag van de A28 is de locatie goed bereikbaar. Het is dichtbij Harderwijk gelegen, zodat bezoekers op de fiets terug naar huis kunnen. ,,Kortom: je zit bij Telstar wel erg goed voor feesten en partijen. Kom eens langs om te zien hoe mooi deze locatie is. Zien is geloven!”’

Palmbosweg 32-36 Ermelo 0341-701062 www.telstarsurfclub.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen