Regionale vastgoedspecialist met landelijke ambities

Harderwijk | september 2022

Van regionale specialist in bedrijfshuisvestiging doorgroeien naar een bovenregionale bedrijfsmakelaar en een landelijke beleggingsmakelaar/taxateur. Met deze ambitie zijn Ramon Klarenbeek en Corstiaan Schuld de markt van Brandt Bedrijfsmakelaars aan het vergroten, waarbij de regionale opdrachtgevers, zoals de bakker en de slager op de hoek, net zo belangrijk zijn voor het bedrijf als de grote (inter-)nationale opdrachtgevers.

 

HARDERWIJK – Brandt Bedrijfsmakelaars verzorgt de verhuur, aanhuur, aankoop en verkoop van bedrijfsmatig onroerend goed. Dit zijn onder meer winkelruimtes, kantoren, bedrijfspanden, logistieke complexen en verhuurde woningen. Het fullservice kantoor heeft de afgelopen twee jaar een transitie doorgemaakt. Deze is ingezet vanaf

1 januari 2021 toen Corstiaan Schuld uit Elburg voor de helft eigenaar is geworden van het bedrijf. Harderwijker Ramon Klarenbeek was dat al sinds 2003. Hij kwam in 1999 bij Brandt Bedrijfshuisvestiging als makelaar werken en nam het kantoor vier jaar later over van de familie Brandt. „We zijn in april dit jaar uit het Brandt kantoor aan de Verkeersweg gestapt, waar wij met de woningmakelaardij en de hypotheken waren gevestigd, omdat het kantoor door onze personele groei van drie naar zeven mensen te klein was geworden. We zijn verhuisd naar een duurzame kantoorruimte op de eerste verdieping aan de Deventerweg 9B met een industriële, eigentijdse uitstraling die past bij ons bedrijf. We wilden intern, maar ook richting de markt een zelfstandige entiteit zijn en daarbij hoorde ook de keuze voor een eigen kantoor. Ook is er een nieuw logo en een vernieuwde huisstijl.”

Harderwijk blijft de hoofdvestiging als regiokantoor, waarbij Brandt Bedrijfshuisvestiging inmiddels ook twee andere vestigingen heeft in Zwolle en Amsterdam. „We waren al verreweg marktleider op de Noordwest Veluwe, maar willen ons breder profileren. De aanbodkant binnen ons primaire werkgebied krimpt enorm door de structurele afname van vierkante meters kantoor- en winkelruimte, die getransformeerd zijn naar woningen en er is nagenoeg geen uitgifte meer van nieuwe industrieterreinen. Om te kunnen blijven groeien, moeten we een grotere regio aanboren. We willen de markt richting Zwolle opzoeken en nadrukkelijker aanwezig zijn in de regio rondom Amersfoort. De beleggings- en taxatiemarkt bedienen we op landelijk niveau.’’

Corstiaan doet veel taxaties voor banken, pensioenfondsen, gemeentes en projectontwikkelaars door het land. „Deze taxaties betreffen onder meer  kantoren, winkels, bedrijfshallen, logistieke complexen, kinderdagverblijven, verhuurde woningen als ook hotels en exploitatie gebonden vastgoed. Onze opdrachtgevers vragen meer voor hen te doen verder in het land en we zijn hierin hard groeiende. Van Limburg tot Eemshaven bovenin Groningen. We doen ook veel voor de gemeente Amsterdam, IKEA en de Michelin Group (o.a. Euromaster).”

 

Ramon gaat in de regio operationeel wat meer naar de achtergrond en zich bezig houden met acquisitie en het begeleiden van Julius, Mark en Robin als nieuwe gezichten in de regionale markt. Hij gaat zich nog nadrukkelijker richten op de landelijke beleggingsmarkt en de verdere groei van het bedrijf met de ambitie om in 2023 nog een vestiging te openen.

„Ik heb lang op de voorgrond gestaan en maak nu ruimte, zodat de nieuwe mensen van ons team zich verder kunnen ontwikkelen en het bedrijf verder kan groeien. Ook wil ik een brug kunnen slaan tussen ons netwerk in de Randstad en de rest van het land met de Noordwest Veluwe, waardoor we nog meer bedrijven willen trekken naar de regio.”.

 

Julius de Winter-Strijbis is geboren en getogen Harderwijker en woont nu in Ermelo. Hij is maart 2021 gestart als vastgoedadviseur. Hij doet naast de begeleiding van verhuur van bedrijfsmatig onroerend goed de aankoop en verkoop van verhuurd commercieel vastgoed in de regio. „Dit doe ik veelal voor opdrachtgevers die hun bedrijf verkocht hebben en hun geld willen investeren. Onze klanten zijn vooral particuliere beleggers in de regio. Ze kopen verhuurd vastgoed om veilig rendement te kunnen maken. Wij krijgen daarbij de verhuur van die beleggingen wanneer er ruimtes leegkomen en zijn bezig met het optimaliseren van het rendement voor onze klant. Ik heb met Ramon meegelopen om de hele portefeuille te kunnen beheren. Nu ligt de focus mede op de beleggingen voor een selecte groep opdrachtgevers in Harderwijk.”

 

Een mooi voorbeeld van de verkoop van een belegging is het appartementencomplex De Posterij in Harderwijk aan de Selhorstweg. „Dit complex hebben wij onlangs voor onze opdrachtgever verkocht aan een Amerikaans investeringsfonds. Het oude postsorteercentrum is getransformeerd naar een appartementencomplex met 62 appartementen. Verder hebben we het oude belastingkantoor aan het Engelserf verkocht aan Perspectief Groep en zijn wij o.a. verantwoordelijk voor de recente vestiging van Picnic en enkele landelijke winkelketens in Harderwijk.”

 

Corstiaan: „Naast die grote deals verzorgen wij net zo graag de huisvesting van de lokale bakker waar we al jaren onze broodjes halen. We zijn en blijven tenslotte een regionaal makelaarskantoor met een hoge kwaliteit in dienstverlening. We kennen de markt en weten de juiste persoon in het juiste pand te krijgen voor de juiste prijs. Van bakker en slager op de hoek tot de IKEA en alles wat daar tussen zit.”

 

Lokaal betrokken

 

Robin van den Berg uit Hierden werkt sinds 1 april 2022 als vastgoedadviseur. Ook hij is geboren en getogen in Harderwijk en woont nu in Hierden. Robin begeleidt in de regio Harderwijk de aan- en verkoop en aan- en verhuur van bedrijfspanden, voor zzp’er tot midden- en kleinbedrijf (mkb+). „We doen de onderhandelingen, contractvorming, waarde-onderbouwing, oplevering en duiden de marktomstandigheden. We begeleiden, adviseren en doen de transactie namens onze klanten.”

 

Mark Groeneveld uit Nunspeet doet dit voor de regio van Nunspeet tot en met Zwolle. „Voorheen waren we meer werkzaam in de plaatsen rondom Harderwijk en minder richting Zwolle. We willen nadrukkelijker in dit gebied aanwezig zijn. Wij bedienen deze markt veelal met partijen die lokaal bekend zijn. Dan weet je immers beter wat er speelt en wie er wil verhuizen.’’

 

Brandt Bedrijfsmakelaars

Deventerweg 9B Harderwijk

0341-414353

www.bbh.nu

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen