Spaar het milieu met thuiswas bij Topcleaning

HARDERWIJK mei 2021

HARDERWIJK – Wat is jouw ecologische voetafdruk? Door je thuiswas bij Topcleaning Textielreinigers te laten doen, verminder je de CO2-uitstoot, bespaar je water en energie en vermindert je bijdrage aan de plastic soep.

 

In coronatijd krijgt Topcleaning steeds meer aanvragen van mensen om hun thuiswas te doen. ,,Dat begon tijdens de eerste lockdown met vragen van mensen in de risicogroep en ouderen die de deur niet meer uit wilden. In de winkel kwamen wat minder klanten, dus bedachten we om een wash dry fold – wassen, drogen, vouwen – service aan te bieden. We kregen ook vragen van ‘kinderen’ die voor hun ouders de thuiswas doen of van wie hun ouders in een verzorgingstehuis wonen”, vertelt eigenaresse Chantal Drent.

Zij wil met Topcleaning mensen bewust maken dat onze grootste vervuiler thuis staat: de wasmachine. ,,Als wij jouw thuiswas zouden doen, verminder je de CO2-uitstoot met 24%, bespaar je 17% energie per wasbeurt en bespaar je 80% water op jaarbasis. Je bijdrage aan de plastic soep is maar 0,1%, bij thuiswas 33%. Topcleaning vermindert dus jouw ecologische voetafdruk.”

Topcleaning is zelf ook bezig om haar ecologische voetafdruk te verlagen. ,,We vangen het water op voor hergebruik. Ook filteren we plastic deeltjes in een opvangbak. Onlangs hebben we een proef gedraaid met biologisch afbreekbaar plastic als verpakkingsmateriaal.”

Topcleaning wil vanaf de zomer starten met een abonnement voor het halen en brengen van thuiswas. ,,We hebben eerst met mensen prive afspraken gemaakt. Nu willen we toe naar een abonnement met een vast maandbedrag of dat je de thuiswas per kilo betaalt. Hier in de omgeving halen we het gratis op.”

 

Topcleaning

Fahrenheitstraat 50 Harderwijk

0341-414521

www.topcleaning.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen