Specialist in brandbeveiliging

Nunspeet | september 2022

Brandblussers, noodverlichting en verbanddozen aan de muur. Je merkt ze nauwelijks op als je er langs loopt, maar deze brandbeschermingsmiddelen zijn van levensbelang. Protect ontzorgt bedrijven compleet op gebied van brandbeveiliging door advies in brandpreventie, levering en onderhoud van blusapparatuur.

 

NUNSPEET – Protect Brandbeveiliging is een Nunspeets familiebedrijf gespecialiseerd in brandveiligheid. Opdrachtgevers zijn onder meer luchthavens, waterschappen, datacenters en woningcoöperaties, maar ook de lokale fietsenmaker en het Nuborgh College in Nunspeet en Elburg.

„Wij helpen bedrijven door het adviseren, gecertificeerd onderhoud en het leveren van nieuwe brandbestrijdingsmiddelen, zoals brandblussers, brandslanghaspels, droge en natte blusleidingen, brandweerkasten, verbanddozen en noodverlichting, die de vluchtroute bij een stroomstoring goed zichtbaar maken. Daarnaast brengen wij brandwerende afdichtingen en coatings aan”, vertelt eigenaar Mathijs Keizer. Ook geeft Protect veiligheidstrainingen, waaronder BHV, VCA, veilig werken met de hoogwerker en de heftruck. Tot slot is er een divisie die complete veiligheidsplannen maakt, zoals ontruimingsplannen en risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E).

Het begint bij de veiligheid van mensen en gebouwen. „Alles wat wij doen is preventief, maar ook correctief. Als iets niet goed is, lossen wij het voor je op. Je wilt de risico’s beheersen en als zich een calamiteit voordoet, deze gering blijft doordat je juist handelt. Als er een kleine brand ontstaat, dan kan de bedrijfshulpverlener die bij ons is opgeleid met een veiligheidstraining deze proberen te blussen en gaat het gebouw ontruimen. Stroom kan uitvallen en dan gaat de noodverlichting aan.”

Protect is actief partner van grote bedrijven in Nederland. „Zij leggen het complete asset beheer bij ons neer. Onze sterke punten zijn voornamelijk service, snelheid en digitaal assent management. In ons programma houden wij digitaal de assets (brandblusmiddelen) bij en leggen het gecertificeerd onderhoud vast in een digitaal logboek. Nadat het onderhoud is uitgevoerd, ontvang je een rapportage en een certificaat. Wij komen in beeld bij complexere objecten; die kunnen we met onze kennis en beheerprogramma goed invullen. We hebben onze voorraad vergroot, zodat we altijd voldoende middelen hebben en bij calamiteiten niet misgrijpen.”

Momenteel heeft Protect 20 medewerkers. „We kunnen in drukke periodes of bij grote projecten opschalen naar 25. Zo moesten wij voor een grote opdrachtgever in drie maanden tijd een staalconstructie van 130 ton brandwerend coaten.’’

 

Sociaal familiebedrijf

Protect bestaat inmiddels 21 jaar in Nunspeet. „Mijn vader is in 2001 begonnen op de Wagenweg aan huis. In 2004 is hij plotseling overleden en daarna heeft mijn moeder Betsie het bedrijf voortgezet samen met een monteur. In 2012 heb ik hem vervangen en dat was een nieuwe start’’, aldus Nunspeter Mathijs Keizer (32). In 2018 is het bedrijf gevestigd in een nieuw pand aan de Wieling 3 op industrieterrein De Kolk in Nunspeet.  „We zijn een sociaal familiebedrijf; richting onze relaties en onze medewerkers. We doen leuke teamactiviteiten. Er is weinig verloop in personeel en relaties waar mijn vader mee is gestart zijn nog steeds klant.”

 

Protect Brandbeveiliging

Wieling 3 Nunspeet

0341-257626

www.protectbrandbeveiliging.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen