‘Succesvol worden door te doen’

HOEVELAKEN juli 2020

In drie groepen kregen leden van Stad in Bedrijf op 7, 8 en 9 juli in Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer een training van medelid Leo Mulder. Hij is als trainer aangesloten bij Kenneth Smit.

,,Kenneth Smit is groot geworden door salestrainingen, maar naast verkoop zijn communicatie en management andere aandachtsgebieden binnen organisaties. Trainingen zijn intensief en worden in groepen van maximaal acht personen gegeven. Een sterk punt van Kenneth Smit is het trainen van vaardigheden van het individu. Ervaring opdoen op de werkvloer, in het lokaal of digitaal. Net als dat topsporters in training blijven en succesvol worden door te doen.’’, zegt Mulder (53), woonachtig in Hoevelaken.

De aanpak van Mulder gaat dus veel verder dan theorielessen. Hij stelt vooraf een diagnose. ,,Wat gaat goed, wat ontbreekt er, wat zijn de doelen en ambities? Je hebt verkopers die goed zijn in het binnenhalen van relaties en anderen zijn goed in het onderhouden daarvan. De één zaait, de ander kan goed oogsten. Van een verkoper wordt vaak gevraagd dat hij overal goed in is en dat kan lastig zijn. Van acquisitie tot duurzame relatie; we werken samen om de vooraf bepaalde aspecten op hoger niveau te krijgen.”

Tijdens de ochtendsessies voor Stad in Bedrijf stelde Mulder de vraag wat vertrouwen is binnen verkoop. ,,Hoe creëer je dat in een relatie en in een gesprek, waardoor je de informatie boven tafel krijgt die nodig is om de deal te sluiten? De deelnemers inventariseerden in groepjes waar ze behoefte aan hebben en die onderwerpen heb ik gezamenlijk behandeld. Het was leerzaam en interactief. Eigenlijk is drie uurtjes daarvoor veel te kort.’’

 

06-12730438

l.mulder@kennethsmit.com

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen