Vergaderen in Postillion Hotel nieuwe stijl

NIJKERK juli 2020

Justus van Dam (23) kijkt terug op een ‘ontzettend hectisch jaar’ als general manager van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. ,,Er is veel gebeurd: twee verbouwingen, een corona periode waarin we tien weken stil hebben gestaan en vervolgens van 0 naar 100 zijn gegaan. Dat is in combinatie met de reorganisatie die we hebben meegemaakt een ontzettende uitdaging waarbij ik nog dagelijks leer.”

PUTTEN – Na de verbouwing aan de hotelkamers die in zijn eerste weken werd afgerond, stonden december en januari in het teken van renovatie van de zalen, die een volledige make-over hebben gekregen. ,,We hadden acht vergaderzalen en zijn uitgebreid naar negen. Van top tot teen zijn ze gloednieuw. Nieuw tapijt, kozijnen, meubilair, audiovisueel: alles wat je ziet is nieuw. De stijl is strak en modern, met veel daglicht in deze zalen. Dat houdt je actief. De apparatuur is ontzettend high tech en ‘state of the art’.”

 

Hybride congres

Hierdoor kan Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer het congres van de toekomst faciliteren. Op 2 juni was de vuurdoop met de organisatie van het NXTMICE congres: het allereerste 1,5 meter congres van Nederland. ,,NXTMICE – Meetings, Incentives (zakelijk gestuurde evenementen om business aan te moedigen), Conventions & Events – was een live online congres georganiseerd vanuit de Postillion locaties in Amsterdam, Bunnik en Amersfoort Veluwemeer. Per locatie waren 20-25 mensen fysiek aanwezig en de rest van de belangstellenden kon online meekijken. Dit congres focust zich op een hybride concept waarbij de digitale en fysieke samenkomsten samensmelten. Dit was een toonaangevend pilot voor de MICE industrie en voor de toekomst, zeker in een samenleving waar we 1,5 meter van elkaar blijven en met minder mensen samenkomen. We moeten na corona een balans vinden tussen fysiek en digitaal ontmoeten.”

LED-scherm en boarding pass

Om zoveel mogelijk fysieke afstand te bewaren en contact te beperken worden is er bij de entree een groot LED-scherm geplaatst. ,,Als gasten een zaal boeken staat er op het scherm welke zaal voor hen is gereserveerd. Ook krijgt iedereen een fysieke boarding pass, waarop het stoelnummer staat en welke toiletgroep, ingang en uitgang ze kunnen gebruiken.”

 

Brainfood & Energizers

Om het energiepeil hoog te houden tijdens vergaderingen biedt Postillion Hotel Brainfood en Energizers. ,,Samen met een partner maken we ontzettend gezonde snacks die wel onwijs lekkere zijn.  We serveren 12 items, waaronder een vijgenballetje met kokos en een bananenmuffin met pure chocola. Alles is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Als er al suiker wordt toegevoegd, dan zijn ze natuurlijk en worden langzaam afgegeven. Zo blijf je voor een langere periode op hetzelfde energielevel, wat perfect past in een vergaderarrangement. De Energizers zijn gezonde drankjes: o.a. een smoothie, gembershot of bietenshot. Vergaderen is topsport en met dit concept ontzorgen we de gasten om hen te laten presteren. De Brainfood en Energizers houden je ook na 4-5 uur vergaderen actief en alert.”

 

Strandboulevard 3 Putten

0341-356464

www.postillionhotels.com/nl-nl-postillion-hotel-amdersfoort-veluwemeer.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen