Timmerwerk is bij Bronkhorst maatwerk

Elspeet | oktober 2022

Ranke houten kozijnen met een ‘staal-look’, een trap met houtdraai- en snijwerk of een binnendeur passend bij een kozijn of trap. Voor maatwerk draait Bronkhorst Machinale Houtbewerking haar hand niet om. Het specialistisch timmeratelier uit Elspeet gaat geen uitdaging uit de weg.

ELSPEET – Klanten komen naar de timmerfabriek in Elspeet met specifieke productvragen waar andere timmerfabrieken ‘nee’ zeggen, omdat dit niet op hun geautomatiseerde machines past. „Wij lopen niet weg voor maatwerk, integendeel. We doen het wél, omdat ons bedrijf daar op is ingericht’’, zegt bedrijfsleider Bernardo Biccai.

Het bedrijf heeft veel klanten in de luxe villabouw en krijgt momenteel ook veel aanvragen om jaren 30 woningen te voorzien van nieuwe gevelelementen, die beter isoleren, waarbij het originele aangezicht wel behouden blijft. Henk-Jan van Asselt stuurt de afdeling kozijnen aan. „Oude raampjes met dun glas in een monumentaal pand vervangen wij voor ramen met dikker glas voor meer comfort. We verwijderen oude ramen, gaan inmeten en monteren nieuwe ramen. Het buitenste element blijft op zijn plek, wij vervangen het draaiende of schuivende deel. Zo plaatsen we ook nieuwe deuren om het comfort te verhogen en de kans op inbraken te verkleinen.”

Belangrijk is dat details behouden blijven door toepassing van bijvoorbeeld slanke raam- en deurprofielen en roedes. Biccai: „Men wil de authentieke uitstraling behouden, maar wij zorgen wel dat de deur tochtvrij en goed sluit. Goed advies en begeleiding geeft tevreden klanten. We doen dit voor aannemers, zzp’ers en particulieren.”

De maatwerkdeuren variëren van klassieke, bombastische deuren met kraaldelen, sierlijsten en snijwerk tot strakke minimalistische designdeuren. Het is een specialiteit van de timmerfabriek die voornamelijk wordt toegepast in de luxe villa’s of kleine kastelen. Biccai: „Ook maken we wel maatwerk binnendeuren of kastdeuren passend bij het kozijn of trap. Vaak is een interieurarchitect bij het ontwerp betrokken. De uitstraling wordt afgestemd op de wensen van de bewoners. De optische wensen worden vertaald in technische mogelijkheden.”

Trap als meubelstuk

(Interieur)architecten komen ook bij Bronkhorst voor de trap. „Het is geen standaard gereedschap om naar boven te komen, maar een meubelstuk in de woning. Voor dit tot stand komt, gaan daar veel besprekingen en tekeningen aan vooraf”, vertelt Biccai, die veel met trappen bezig is. „We maken klassieke trappen inclusief houtdraaiwerk, houtsnijwerk en sierlijsten, maar ook strakke moderne minimalistische trappen, die schijnbaar zweven in de ruimte. Ze zijn bevestigd zonder zichtbare draagconstructie.’’

Bronkhorst Machinale Houtbewerking

Diepeweg 20 Elspeet

0577-491683

www.mhbronkhorst.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen