Datect helpt veilig te ondernemen

Naarden oktober 2022

NAARDEN – Geen bedrijf of organisatie kan tegenwoordig meer zonder data. Je personeelsgegevens, je klantgegevens en klantdossiers, je financiën, alles is digitaal. En mogelijk een prooi voor cybercriminelen. Datect helpt ondernemers hun digitale bedrijfsvoering zo goed mogelijk te beschermen.

“Cybercrime is een heel actueel thema”, zegt Paul Verhoef, Cyber Security expert en eigenaar van Datect. “Hoe vaak lees je niet over datalekken, ransomware of gewoon ordinaire diefstal van data en zelfs geld. Particulieren hebben daar last van, maar bedrijven zeker ook. Bij Datect helpen we bedrijven zich weerbaarder te maken tegen cybercrime.”

Dat doet het bedrijf aan de hand van een twaalf maanden programma. “We beginnen altijd met een analyse”, legt Verhoef uit. “We kijken wat er al is en wat er nodig is om een bepaald volwassendheidsniveau te bereiken. Als dat niveau is bereikt bekijken we hoe we verder gaan. Dat verschilt per bedrijf. Als je kijkt op een schaal van 1 tot 10 dan is 5 misschien een goede basis, maar voor veel bedrijven is een niveau van 7 of hoger noodzakelijk.. Uiteindelijk gaat het erom dat je een zo groot mogelijke drempel opwerpt zonder dat je bedrijfsprocessen hindert.”

Datect vormt in dat proces vooral een brug tussen IT en directie.  “Die twee spreken niet altijd elkanders taal en dat kan een probleem zijn. Datect stapt daar dan in.”

Datect

Rubberstraat 7e

1411 AL Naarden

085 – 77 33 560

www.datect.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen