Tweede ‘Food Operator’ klas van start bij Food Academy Nijkerk

NIJKERK november 2020

NIJKERK – Op donderdagochtend 5 november is de tweede lichting van de mbo-opleiding Food Operator van start gegaan aan de Food Academy Nijkerk (FAN). Zeven BBL-studenten verzamelden zich bij de FAN vestiging op het terrein van Aeres (v)mbo Nijkerk om het begin van hun schooljaar in een klein gezelschap te vieren.

In februari dit jaar begon de eerste klas met de opleiding. Dit werd groots gevierd in gezelschap van alle samenwerkingspartners – foodbedrijven, onderwijs en overheid. Gert-Jan Koetsier, manager Food Academy Nijkerk, is trots om een tweede lichting aan te kunnen kondigen: “Het feit dat we negen maanden na onze officiële start aan de slag kunnen met een tweede groep studenten is positief. We zien het als onze missie om jongeren kennis te laten maken met mooie banen in de foodsector. De start van deze tweede klas is een stap in de goede richting!”

 

Mbo-opleiding Food Operator

In samenwerking met Aeres mbo, biedt Food Academy Nijkerk het mbo-traject ‘Food Operator’ aan. Binnen twee jaar worden studenten volgens het ‘Werken en Leren’ principe opgeleid tot professionals in de levensmiddelenindustrie. Een dag in de week krijgen de jongeren klassikaal les, de overige dagen gaan ze aan het werk bij bedrijven zoals Epos, Hazeleger Kaas, Arla Foods, Jonker & Schut, Van Diermen Masterbakers en 2 Sisters Storteboom.

 

Meer weten over Food Academy Nijkerk? Neem een kijkje op www.foodacademynijkerk.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen