Upgrade jezelf voor goed toekomstperspectief

NUNSPEET december 2020

NUNSPEET – De gemeente Nunspeet is lid geworden van de Regio Zwolle, een economische samenwerking van 22 gemeenten en vier provincies. Hun programma Upgrade jezelf biedt inwoners en ondernemers scholingskansen.

,,Het programma Upgrade jezelf loopt voor meerdere jaren en wordt betaald uit het Regio Zwolle ontwikkelfonds. Ondernemers kunnen hun personeel laten omscholen, maar een inwoner van Nunspeet kan zich ook individueel aanmelden’’, vertelt wethouder Economische Zaken Mark van de Bunte.

Een opleiding geeft je veel meer mogelijkheden en je wordt aantrekkelijker op de arbeidsmarkt. Dat geldt zeker in coronatijd. ,,Iemand die door de gedeeltelijke lockdown tijdelijk geen werk meer heeft in de horeca, kan zich o.a. om- of bijscholen naar de zorg. Wie werkloos thuis zit kan hier ook gebruik van maken. Zo kun je jezelf beter positioneren.”

Van de Bunte heeft ook een advies voor ondernemers. ,,Zorg dat je personeel in goede tijden voldoende gekwalificeerd is opgeleid, want in mindere tijden heb je daar heel veel aan. Een bakker kan bijvoorbeeld online verkopen als zijn werknemer een website kan maken en weet hoe zoekmachines werken. Investeer in mensen om een leven lang te leren.”

De omscholing en de investering in je medewerker wordt tot 5.000 euro betaald vanuit het ontwikkelfonds. Het moet gaan om een geregistreerde opleiding bij een erkende instelling en werkgerelateerde raakvlakken hebben. De aanvraag wordt gecheckt en gekeurd door de mensen achter Upgrade jezelf.

,,Opleidingsmogelijkheden zijn een mooi voorbeeld om ondernemers en inwoners te helpen. Opgeven kan via de website en je kunt contact opnemen met de gemeente, dan zorgen wij dat het in gang wordt gezet.’’

 

www.upgradejezelf.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen