Persoonlijke uitvaartzorg met ruime blik

HARDERWIJK december 2020

HARDERWIJK – Rouwcentrum Schaftenaar heeft veel kennis en ervaring in huis. Anno 2020 is het een ruimdenkend, modern bedrijf dat meegaat met de tijd en oude tradities kent.

Schaftenaar, van oorsprong uit 1883, is namelijk één van de oudste particuliere uitvaartbedrijven van Harderwijk en de regio. Van familiebedrijf is het in 2007 overgegaan naar uitvaartondernemer/-verzorger Gert Althof (53) uit Harderwijk. Plaatsgenoot Bert van Oosten (51), die hier al sinds 2005 werkzaam is. ,,We voelen ons erg verbonden met Harderwijk. Bijzonder is dat Schaftenaar een begrip is onder oude én ‘nieuwe’ Harderwijkers. Veel mensen weten ons te vinden: voor uitvaarten, maar ook wat er mag in deze tijd en hoe verzekeringen in elkaar zitten. Dan zijn we een vraagbaak.”

Van Oosten: ,,Onze kracht is dat we dichtbij zijn, met korte lijnen. We zoeken de persoonlijke verbinding met families. Wij zijn aanspreekpunt en worden ondersteund door een team van koffiedames en verzorgers.”

Rouwcentrum Schaftenaar doet alles zelf: opbaren, vervoer, drukwerk en diensten. Althof ,,Dat kan in ons gebouw, maar ook elders: in kerken, op de Elzenhof, in crematoria, buiten, zelfs bij mensen in de tuin. Het varieert van traditionele tot moderne uitvaarten; we zijn overal in thuis en daarin zijn we ontzettend ruimdenkend. Alle lagen van de bevolking, maar ook alle religies en collega-uitvaartondernemers zijn hier welkom. We adviseren mensen en proberen hun idee te verwezenlijken.”

Van Oosten: ,,We houden in deze tijd nog maar één uitvaart op een dag, omdat we mensen de tijd en de ruimte willen geven. Mensen hebben hier de tijd voor het afscheid en de nazit.”

 

Rouwcentrum Schaftenaar

Deventerweg 103 Harderwijk

0341-415098

www.rouwcentrumschaftenaar.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen