Van klein en intiem tot groots en meeslepend

HARDERWIJK februari 2021

“Als nabestaanden je na een uitvaart een hand geven dan weet je dat je het goed hebt gedaan, zei iemand mij ooit. Dat ik vaak een omhelzing krijg én zo nu en dan een kadootje is dan ook een gouden kroon op mijn werk.”

HARDERWIJK – Na ruim 30 jaar in de zorg gewerkt te hebben kwam Mireille Schram terecht in de uitvaartbranche. Vooral de kwetsbaarheid spreekt haar aan, waar je zorgvuldig mee om moet gaan. “Het is werk met een lach en een traan, waarbij je tijdelijk mag meelopen met nabestaanden om hen te helpen een zo passend mogelijk afscheid te organiseren. En wat dat betreft is alles mogelijk: van een plak cake tot bourgondisch en alles daartussenin.”

Door Mireilles ervaring en grote netwerk bruist zij van de ideeën. Maar ook door goed tussen de regels door te luisteren voelt zij precies aan wat mensen willen, want dát is waar het om gaat. “Wanneer ik gebeld word stap ik direct in de auto. Vervolgens begin ik met informatie vergaren, maar als nabestaanden daar nog niet aan toe zijn adviseer ik ze ook gewoon om nog even wat rust te nemen. Er is ruimte voor gevoel. Geen gehaast!”

Nu Mireille Schram Uitvaartzorg 5 jaar bestaat is het tijd voor verdieping. Zo wordt ze steeds vaker gevraagd voor specialistische uitvaarten, waarbij nabestaanden bijvoorbeeld visueel of verstandelijk gehandicapt zijn of dementie hebben. Dat vraagt om een heel andere aanpak die aan Mireille zeker wel besteed is. “Ik krijg nog regelmatig appjes van nabestaanden. Daar neem ik graag de tijd voor. Het is voor mij een bevestiging dat mijn bijdrage gewaardeerd wordt.”

 

Mireille Schram Uitvaartzorg

Leeuwerikstraat 92 Ermelo
06-42801100

www.mireilleschram-uitvaartzorg.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen