Van lunchmenu tot sfeervol event op locatie
Een lunch, diner, borrel of een complete partij; het kan bij Catering van den Berg. Het team is goed op elkaar ingespeeld, waardoor de gast kan genieten en de klant geheel wordt ontzorgd.
HARDERWIJK – Catering van den Berg is een Harderwijks familiebedrijf dat al ruim 30 jaar bestaat. Opgericht door Wim en Mabel van den Berg en eerder gevestigd op Overveld is het bedrijf in 2008 verhuisd naar een destijds nieuw gebouwd en later uitgebreid pand aan de Marconistraat op Lorentz in Harderwijk. Op deze locatie bevinden zich keuken, kantoor en klein magazijn; met de opslag aan de Celsiusstraat is alles in eigen beheer.
Tweede generatie
Bas van den Berg (34) hielp als kind al mee en kwam na zijn schooltijd in dienst. Zijn vrouw Irene van den Berg (30) is in januari 2023 begonnen in het familiebedrijf. Na een jaar van voorbereiding hebben zij in januari 2024 als ‘tweede generatie’ het stokje overgenomen van Wim en Mabel, die ook als team opereerden.
Een maand later namen zij Steven Hop (30) in dienst. “Mijn zwager en tweelingzus vroegen mij om de keuken volledig te runnen. Dit was een kans en hoewel ik het naar mijn zin had in de restaurantkeuken van Kok Experience, was ik na bijna acht jaar wel toe aan een andere uitdaging.”
Het drietal is het gezicht en stuurt de vaste en ambulante medewerkers aan, zodat alles draait als een geoliede machine. Ze vullen elkaar goed aan en de lijnen zijn kort. Irene neemt als eerste aanspreekpunt alle partijen aan en doet de bestellingen. “Om het zo vorm te geven zoals de opdrachtgever het wil. Ik rooster het personeel in, doe de administratie en ik zorg ervoor dat Bas op locatie en Steven in de keuken hun werk kunnen doen door alles eromheen te regelen.”
Traditioneel en vernieuwend
Steven runt de keuken. “De inkoop, het klaarmaken van de gerechten en zorgen dat alles netjes en op tijd de deur uit is. Van een lunchmenu voor een mooie groep tot koude en warme buffetten voor meer dan 100 man. Van traditioneel Veluwse stamppot tot verrassende fingerfood en amuses. Ook bedenk ik het creatieve proces; de vernieuwing en variatie met kleine gerechten voor share dining, modern gepresenteerd. Ik denk ook een nieuw walking diner of live cooking concept uit.”
Bas zorgt dat alles op locatie tot in de puntjes klaarstaat wat verkocht en vooraf bedacht is. Onder dit eventmanagement valt het installeren van een mobiele kroeg, foodtruck, opbouw van tenten en meubilair. Bas: “Bij de events hoort ook het Rent a pub concept; een oudbruine kroeg in je bedrijfshal of trendy cocktailbar. Je hoeft op locatie alleen water en stroom te hebben. Ik zorg dat facilitair alles geregeld is en hou ervan om van niets iets te maken. Door op een creatieve manier na te denken over de inrichting en aankleding van een sfeervolle locatie.”
Catering en events
Irene: “Catering van den Berg is één van de weinige partijen in de regio gespecialiseerd in catering én events. Lunches en buffetten voor bedrijven, maar ook de organisatie van grote openingen en bedrijfsfeesten nemen we uit handen, zoals een jubileum waar 500 man voor wordt uitgenodigd. We hebben alles in huis om een compleet feest te verzorgen. Catering en events zijn gelijkwaardige onderdelen in ons bedrijf. We schenken evenveel aandacht aan de kwaliteit en de verzorging”, benadrukt Irene.
De catering is voor kwaliteitsbehoud gericht op de regio; dit doen ze het hele jaar door voor bedrijven en ook particulieren. Voor events krijgt het bedrijf aanvragen uit heel Nederland. Deze zijn meer seizoensgebonden; voor de zomer is er een piek en ook september is een evenementenmaand, evenals de periode voor kerst. “Bij het organiseren van een event komt veel kijken, maar de klant kan bij één loket terecht voor complete ontzorging van het totaalplaatje.”
Per 1 september 2025 neemt Catering van den Berg Panini’s over. Met dit concept van lunches voor de zakelijke markt (bestel- en bezorgservice) wordt het assortiment verder verbreed.
Catering van den Berg & Events
Marconistraat 1 Harderwijk
0341-460404
www.cateringvandenberg.nl
