Van Mossel Kia een perfecte match met Harderwijk

HARDERWIJK januari 2021

Van Mossel Kia bestaat in 2021 zeven jaar in Harderwijk. Een mooi getal, vindt vestigingsdirecteur Maarten den Breems. ,,Zeven staat ook voor het aantal jaren dat wij garantie meegeven op onze producten.”

HARDERWIJK – Maarten den Breems (32) was in 2014 nog een ‘jong broekie’ toen hij als verkoopadviseur van de Kia-vestiging in Amersfoort werd overgeplaatst naar Harderwijk om hier een nieuwe vestiging op te zetten. ,,In deze omgeving was Kia nog niet aanwezig. Eigenlijk begonnen we toen op nul; met Arian Malestein in de werkplaats en Bas Roos achter de receptie. Inmiddels zijn we met vier monteurs, drie verkopers en twee receptionisten.’’

Maarten, zelf woonachtig in Amersfoort, ervaart een wezenlijk verschil in mentaliteit met Harderwijk en omgeving. ,,Als er een probleem is met een auto, zullen we er alles aan doen om de klant te helpen. We staan altijd klaar voor onze klanten en vinden eigenlijk altijd een oplossing. Onze kracht is dat we zijn meegegaan in de gemoedelijke sfeer van Harderwijk en samen met ons vakmanschap zorgt dat voor een perfecte match.”

 

Gastheerschap

Van Mossel Kia Harderwijk heeft gastheerschap hoog in het vaandel staan. Dat blijkt uit de faciliteiten: een koffiecorner die prettig is om in te wachten en te werken onder het genot van goede bonenkoffie. Ook liggen er altijd croissantjes en vers fruit. Op vrijdag en zaterdag hebben we ‘Van Mossel petit fours’. ,,Het gaat om thuis voelen: iets te drinken is het eerste dat we aanbieden als iemand hier komt kijken, nog voordat we over auto’s beginnen. Het welkomstgevoel is erg belangrijk.”

De verkoopadviseurs zijn toegankelijk en meegaand. ,,Een verkoopadviseur weet alles over auto’s en kan daar tot in detail uitleg over geven. Productkennis is echter makkelijker aan te leren dan gastheerschap. Wij selecteren daar juist op. Ik ben heel positief ingesteld en van mening dat je daar al de helft mee redt. Dat straal je ook uit richting je personeel. Klanttevredenheid staat op één, maar tevreden personeel komt op een goede tweede plek.”

 

Kernwaarden

Naast gastheerschap zijn de kernwaarden van Van Mossel Kia: eerlijk en open, maatschappelijk verantwoord, resultaatgericht, onderscheidend, gedreven en klantgericht. ,,Iedere Van Mossel vestiging heeft een herkenbare uitstraling voor de diverse merken: modern, schoon en open. Door de glazen wanden houd je contact met de receptie en de werkplaats. Klanten kunnen hun auto op de brug zien staan, terwijl de monteur er aan werkt.”

 

De vestiging Harderwijk is in 2019, 2020 en ook voor 2021 uitgeroepen als topdealer van het jaar. Het succes van Kia blijkt ook uit de landelijke cijfers: het merk heeft al meerdere keren op één gestaan als best verkochte auto. Kia is ook populair bij de zakelijke rijder. Robbin Witteveen is het aanspreekpunt voor de zakelijke markt binnen Van Mossel: zowel voor Kia als de andere merken die het concern aanbiedt in deze regio. ,,Je kunt eigenlijk niet meer om Van Mossel heen.’’

 

Van Mossel Kia Harderwijk

Lorentzstraat 25 Harderwijk

0341-745660

www.vanmossel.nl/kia

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen