Van Mossel Kia & Wuestman gaan samen voor groen!

HARDERWIJK oktober 2020

Van Mossel

De Van Mossel Automotive Groep is in haar ruim 70-jarige bestaan, met ongeveer 200 vestigingen, uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de automotive branche. Ze zijn dealer van maar liefst 26 automerken en zijn actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Van Mossel is de grootste Kia-dealer van Nederland. Daarnaast is Kia marktleider op het gebied van elektrisch rijden. Hofleverancier Wuestman uit Harderwijk, beter bekend van kantoorinrichting, audiovisueel, office supplies en document solutions bestaat in oktober 150 jaar en is net als Van Mossel een echt familiebedrijf.

Kia e-Niro

Bij binnenkomst in de moderne showroom van Van Mossel Kia aan de Lorentzstraat in Harderwijk wordt onze aandacht getrokken door de, in rood fluweel ingepakte auto.

Het is de nieuwe Kia e-Niro van Tim van de Steeg, projectleider bij Wuestman.

Wuestman heeft sinds kort de keuze gemaakt voor een groen wagenpark. De e-Niro, die Tim vandaag in ontvangst neemt, is de tweede 100% elektrische leaseauto binnen het bedrijf.

 

Tim was al langere tijd op zoek naar een groene auto en heeft vol overtuiging gekozen voor de e-Niro. “Ik heb in verschillende auto’s gereden maar deze Kia is de meest complete en comfortabele auto voor zijn geld. Met een zeer royale binnenruimte en een actieradius van ca. 450 km laat hij de concurrenten ruim achter zich.”

Toch leek het er even op dat het niet ging lukken met de e-Niro. Omdat de auto pas in 2021 leverbaar zou zijn. Dat terwijl het gunstige belastingtarief van 8% maar tot eind 2020 geldt.

 

Tijdens een volleybalwedstrijd, eind vorig jaar in Apeldoorn, raakt een collega van Tim in gesprek met Peter Happel van Van Mossel. Als grootste Kia-dealer van Nederland heeft Van Mossel extra auto’s ingekocht waardoor de levering toch nog in 2020 kan plaatsvinden. Ook Tim’s collega ontvangt nog dit jaar zijn nieuwe Kia. Zo speelt Van Mossel een actieve rol in het ‘vergroenen’ van het wagenpark van Wuestman.

Samenwerking

Tim is erg tevreden over de samenwerking. “Ze staan altijd klaar om vragen te beantwoorden, geven persoonlijke aandacht, doen wat ze zeggen en zijn, ondanks hun doorgemaakte groei, nooit hun Brabantse gezelligheid verloren.” Kortom afspraak is afspraak bij Van Mossel voor mobiliteit, voor iedereen.

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen