Van open dag tot megabeurs met stands, we maken meters

zeewolde mei 2024

“We zijn een uniforme standbouwer die uit eigen voorraad levert.” Zo vat Jeffrey de Leeuw samen waar Holland Reklame en Standbouw voor staat. Ruim veertig jaar geleden opgericht door Wim en Marianne de Leeuw en sinds 2019 onder leiding van dochter Tessa en zoon Jeffrey. Met een dienstverlening die breder is dan op het eerste gezicht lijkt. “We bouwen voor elk type evenement, of je nu je eigen Open Dag organiseert of een mega beurs of alleen een stand nodig hebt.”

ZEEWOLDE — Snel kunnen schakelen en massaal opbouwen is heel normaal bij HRSB. Kwaliteiten die hard nodig zijn bij het transporteren en in korte tijd plaatsen van tapijt, vlondertegels, wanden, verlichting, meubilair en andere zaken op beurzen, evenementen, open dagen, popconcerten en zelfs bruiloften. Daarbij doet HRSB vrijwel alles in eigen beheer, tot en met het transport. Je bent net zo welkom met een ruw idee als met een compleet uitgewerkt plan. Tessa, Jeffrey en hun team deinzen nergens voor terug. Logisch als je voor grote namen als Lego, HISWA en Lowlands werkt en elk jaar 1200 projecten doet door heel Nederland en bovendien dit jaar alleen al in Praag, Barcelona, België (De Ronde van Vlaanderen) en Duitsland.

De vraag die HRSB standaard aan opdrachtgevers stelt, is: “Wat wil je zelf?” Dat leidt wel af en toe tot avonturen, vertelt Tessa: “Op een dag belde er iemand die vlondertegels wilde voor een event waar veel vrouwen op naaldhakken komen. Ik heb toen mijn naaldhakken aangetrokken om het een en ander uit te proberen. Dat was het begin van door ons zelf ontwikkelde vlondertegels waarmee elke eventlocatie in no time een VIP-uitstraling krijgt.”

METERS MAKEN — Naast de vlondertegels heeft HRSB onder meer 200 duizend vierkante meter tapijt en 50 duizend meter wanden in eigen opslag. Daardoor kunnen de vijfentwintig medewerkers en de pool freelancers binnen de kortste keren aan het opbouwen beginnen. Die slagkracht leverde in de loop der jaren bijzondere opdrachten op. Na een orkaan bouwde HRSB bijvoorbeeld mee aan noodlokalen op St. Maarten en Aruba. Tijdens de coronapandemie bouwden ze mee aan een flinke reeks test- en vaccinatiestraten. “We zijn goed in meters maken en snel schakelen,” zegt Tessa, “en dat trok niet alleen de GGD aan, maar ook eventorganisatoren die snel tenten en hallen moesten gaan inrichten.”

BREED INZETBAAR — Veel van de materialen waar HRSB mee werkt zijn geschikt voor zowel groot- als kleinschalige projecten. Jeffrey: “Met onze systeemwanden kun je een enorm popconcert voorzien, maar net zo makkelijk een kleine beursstand. Altijd in lijn met de uitstraling van je bedrijf, want wij zorgen dat je design geprint op doek op de wanden wordt aangebracht.”

Ook individuele stands behoren tot de expertise. “Voor Zegro halen we elk jaar hun eigen stand uit onze opslag en bouwen die op,” zegt Jeffrey. “Daarnaast geven we advies.” Tessa: “Onderhand kennen we elke hal in Nederland en elk type tent. Vaak kunnen dus we op voorhand al aangeven wat er wel en niet gaat werken, of welke cateraar het beste past bij het event dat je gaat organiseren.”

DUURZAAM — “We krijgen steeds vaker de vraag hoe duurzaam we werken,” zegt Jeffrey. “Samen met OTG.energy werken we aan een systeem van zonnepanelen en accu’s om over honderd procent eigen energie op onze locatie te kunnen beschikken.” Waarop Tessa aanvult: “Wat ons product zelf duurzaam maakt, is onze keuze voor kwaliteitsmaterialen. Omdat we die bovendien na elk evenement grondig reinigen, gaan ze echt heel lang mee.”

 

Holland Reklame en Standbouw B.V.

Nijverheidsweg 30-36 3899 AJ Zeewolde

036 522 5666

hrsb.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen