Vind je werknemer in de regio

NUNSPEET maart 2023

Stichting Veluwe Portaal biedt deelnemende werkgevers veel dienstverlening op gebied van arbeidsmobiliteit. Van online matchtafels, een wekelijkse vacature- & kandidatennieuwsbrief, de websites werkinjeregio.nl en stageinjeregio.nl tot maatwerk activiteiten.

Elk kwartaal kunnen werkgevers ‘aanschuiven’ aan de online matchtafel. “Veluwe Portaal zorgt voor partijen met beschikbare kandidaten, waarmee werkgevers hun vacatures kunnen matchen”, vertelt manager Ingeborg Lups-Dijkema. “Ook wordt wekelijks de vacature- & kandidatennieuwsbrief verstuurd naar meer dan 800 emailadressen.”

 

Veluwe Portaal heeft voor werkzoekenden de regionale vacaturewebsite werkinjeregio.nl ontwikkeld. Ingeborg: “Vorig jaar hebben werkgevers hier ruim 1.600 vacatures op geplaatst. Een groot voordeel voor werkgevers is dat de vacatures kosteloos door Veluwe Portaal worden doorgeplaatst naar Indeed.nl. Hierdoor heeft de werkgever niet alleen regionaal, maar ook landelijk bereik. Elke werkgever in deze regio mag kosteloos publiceren op werkinjeregio.nl, want het belang van behoud van vakmensen in de regio staat voorop. Een ander voordeel is dat kandidaten rechtstreeks bij werkgevers solliciteren, zonder tussenkomst van een commerciële partij. Daarnaast kunnen deelnemende bedrijven aan het netwerk van Veluwe Portaal cv’s inzien van ingeschreven kandidaten en hen rechtstreeks benaderen voor een sollicitatiegesprek.”

Voor studenten heeft Veluwe Portaal de website stageinjeregio.nl ontwikkeld om te zoeken naar stages en afstudeeropdrachten uit de regio op hbo- en wo-niveau. Veluwe Portaal heeft exclusieve toegang bij Windesheim, waarbij de hogeschool studenten doorverwijst naar stageinjeregio.nl. Ingeborg: “Stage in je Regio is een nieuw instroomkanaal voor werkgevers. Als de student bevalt, krijgt hij/zij vaak een baan bij het bedrijf. Dit brengt nieuwe theoriekennis in het bedrijf en geeft een frisse blik. Zo houden we met elkaar nieuwe instroom en vakkennis in de regio. Wij doen een beroep op bedrijven om actief hbo-stageplekken te plaatsen op stageinjeregio.nl.” Veluwe Portaal neemt ook actief deel aan de bedrijvenmarkten van Windesheim namens de werkgevers in haar netwerk om studenten te enthousiasmeren voor de stages in de regio.

In-, uit- en doorstroom

Als iemand de switch gaat maken naar een andere functie schakelt Veluwe Portaal met het onderwijs om bij- of omscholing te verzorgen en kijkt naar subsidiegelden om dit te bekostigen.

Bij sluitingen, faillissementen en reorganisaties zorgt Veluwe Portaal voor maatwerk activiteiten. Ingeborg: “Wij worden veelal vroegtijdig benaderd als er mensen uit moeten bij een bedrijf. Onlangs was er een sluiting bij een foodbedrijf en raakten veel mensen hun baan kwijt. Ook hier heeft Veluwe Portaal diverse mensen ondersteund van werk naar werk. Bij dit ‘Tour de Food’ project zijn op maat gemaakte trajecten aangeboden.”

www.werkinjeregio.nl

www.stageinderegio.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen