Websites succesvol maken met online marketing

Barneveld april 2024

“Uiteindelijk gaat het bij elke website om de conversie,” zegt Gerson Laanstra van online-marketingbureau Censeo. “Wij zoeken met en voor onze klanten uit hoe we die conversie kunnen optimaliseren. Onze samenwerking met partnerbedrijf Census maakt dat wij dé partij zijn voor elk bedrijf dat op zoek is naar het beste online resultaat.”

BARNEVELD — Dat Gerson Laanstra weet hoe op internet de hazen lopen zal weinigen verwonderen: hij liep als student retailmanagement reeds stage bij (vermoedelijk) de eerste webshop van Nederland, shop.nl. Daar raakte hij dermate gecharmeerd van internet dat hij met een studievriend prompt de eerste internetprovider-met-filter oprichtte. Zijn loopbaan staat sindsdien bol van de digitale ervaring. De volgende stap was die van consultant voor implementatie van het DigiD en digitale loketten bij gemeenten. En tenslotte startte hij het designbureau dat uitgroeide tot de tweeling Census en Censeo: een unieke combi die websites en applicaties bouwt, host, onderhoudt en voorziet van slimme online marketing. Bij Censeo helpen drie online-marketeers bedrijven en organisaties met het goed laten converteren van hun websites of -shops.

Gerson: “Om voor je klanten het beste online resultaat te halen zul je een combinatie moeten hebben tussen webtechniek en online marketing. Online marketing is net als webtechniek te verdelen in verschillende diensten. Zo houdt Censeo zich bezig met onder andere organische groei, advertenties, sociale media en de vertaalslag van marktstrategieën naar online. De korte lijnen tussen Census en Censeo maken dat wij klanten van A tot Z kunnen bedienen.”

WAAR STAAT ONLINE MARKETING NU?
Gerson: “Een website is succesvol als die aansluit op de strategie van je bedrijf. Om te scoren heb je goede online marketing nodig. Belangrijke pijlers zijn techniek, content en autoriteit. Met de komst van AI is met name autoriteit belangrijker geworden. Vanuit Censeo helpen we klanten het best door hun website in zijn geheel te analyseren. Waarom haken dertig van de honderd sitebezoekers af? Op welk moment gebeurt dat? Als je daar achter kunt komen, kun je ingrijpen in de content of de techniek. Het is fijn als je voor verschillende werkzaamheden bij één partij terecht kunt, wij zijn graag die partij die werkt aan het beste resultaat.”

Ook wie niet helemaal thuis is in de techniek achter websites en online marketing, kan zich door Gerson of een van zijn online-marketingcollega’s snel door de materie laten loodsen. Een voorbeeld dat aanspreekt is ticketing voor een museum. Gerson: “Als je wilt dat bezoekers online een tijdstip kunnen reserveren, wil je daar verder geen omkijken naar hebben. Censeo draait aan de juiste marketingknoppen om de juiste bezoekers op de site te krijgen. Tegelijkertijd bouwt Census koppelingen zodat de bezoeker zijn reservering via e-mail bevestigd krijgt en op locatie snel naar binnen kan. Want dat zijn allemaal andere systemen. Je kunt bij Census dus online marketing als los product krijgen, maar ook ingebed in allerlei technische ondersteuning. Dat maakt de combinatie Censeo en Census zo aantrekkelijk: met Censeo kun je doorgroeien en de breedte in als je zover bent.”

Censeo
Raadhuispl. 21B Barneveld | 0342 744 044
info@censeo.nl
www.censeo.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen