Wisseling van de wacht bij Bos BTC

PUTTEN maart 2021

Binnen de afdeling beveiliging van Bos BTC is er een wisseling van de wacht. Na 29 jaar komt er een einde aan het dienstverband van Wichert van den Hoorn bij Bos BTC. Een zeer ervaren man verlaat het Puttense bedrijf. Zijn opvolger is Christof Timmer uit Barneveld.

PUTTEN – Na 29 jaar ervaring bij dezelfde werkgever wordt 1 april de eerste pensioendag voor Wichert van den Hoorn (64). Een hele mijlpaal voor de Puttenaar, die op 25 april 65 jaar wordt. Hij kijkt met voldoening terug op zijn tijd bij Bos BTC. ,,Ik heb het goed naar mijn zin gehad; lekker dicht bij huis met veel leuke collega’s.’’

Hij werkte na de MTS negen jaar bij een klein installatiebedrijf in Nijkerk. Het werk bij een groot landelijk beveiligingsbedrijf beviel hem minder goed en toen Bos BTC een beveiligingsmonteur zocht, solliciteerde Van den Hoorn met succes. ,,In 1992 begon ik bij Bos BTC als monteur met de aanleg van allerlei installaties en inbraak alarmsystemen.”

Het bedrijf groeide en kreeg na de verhuizing behoefte aan een werkvoorbereider. Van den Hoorn was als oudste monteur de eerste die in aanmerking kwam. ,,Na een jaar of tien ben ik van buiten naar binnen gegaan. Ik ging monteurs aansturen, offertes maken en materiaal beheren.”

Ook verkocht hij alarminstallaties, inbraakinstallaties, brandmeldsystemen en later kwamen daar camerasystemen bij. ,,Later zijn de camera’s erbij gekomen. Ik ging naar de klant om de wensen en de situatie op te nemen en maakte de offertes .”

Van den Hoorn heeft in de loop der jaren veel kennis opgedaan. ,,Doordat ik heel veel installaties heb aangelegd en gemonteerd, ben ik meestal op de hoogte van installaties bij klanten. Als zij met vragen komen, probeer ik het probleem direct op te lossen of ik regel een monteur die erheen gaat.”

Hoewel het niet zijn bedrijf is, nam hij wel veel verantwoording. ,,Ik was fanatiek en het is nog steeds van 8-5 een drukke baan. Ik ken veel klanten ook persoonlijk. Van hen hoor ik dat ik toch een beetje het gezicht van Bos BTC was. Ik zie het ook een beetje als mijn bedrijf.’’

 

Opvolger

Hij wordt afgelost door Christof Timmer (51) uit Barneveld. Ook hij heeft ruim 20 jaar ervaring in beveiliging en is per 1 november 2020 gestart bij Bos BTC. Zijn primaire taak is verkoop van beveiligingssystemen. ,,Dit zijn o.a. inbraakmeld-, brandmeld-, cameratoezicht-, en toegangscontrolesystemen. Ik ga veel op bezoek bij klanten. Bos BTC werkt landelijk, maar het zwaartepunt is de regio Midden-Nederland.’’

Voor de toekomst wil Bos BTC groeien en kwaliteitsverbetering doorvoeren. ,,Aan dat laatste wordt continu gewerkt. We hebben een traject ingezet om onze monteurs op de laatste stand van de techniek te krijgen en te zorgen dat iedereen up-to-date kennis heeft van brand wet- en regelgeving. Bij camerasystemen gaan de ontwikkelingen heel snel. Ze worden steeds slimmer door de softwaretoepassingen die ervoor worden ontwikkeld. Ze herkennen kentekens en of iemand een denkbeeldige lijn overschrijdt. Ook worden steeds hogere beeldresoluties gepresenteerd. Het is een technische uitdaging om dat goed in een systeem te verwerken. Als je vandaag een type camera selecteert, is er na een half jaar al een opvolger in de maak. Wij hebben installaties die aan de nieuwste eisen voldoen.”

 

Bos BTC

Hoge Eng West 24

088-0664413

www.bosbtc.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen