LooHorst wil meters maken met Virtoria gevelgroen

ERMELO maart 2021

ERMELO – LooHorst Dak- en Gevelgroen voegt nieuw groen toe op plekken waarvan men eerder dacht dat het niet kon. ,,We verplaatsen de groene buitenruimte naar een hoger niveau.”

 

Dak- en Gevelgroen als onderdeel van het bedrijf. Een gebouw wordt rondom compleet groen en daarmee gaat de bebouwing op in de groene omgeving. Zo ziet de bewoonde omgeving er binnen nu en 20 jaar uit. Deze visie wordt in Nederland steeds meer omarmd en LooHorst speelt hierin een interessante rol. Reinald van Ommeren: ,,Het is een belangrijk deel van ons aanlegwerk en daarom hebben we een eigen innovatie bedacht: het Virtoria gevelgroen. Dat staat voor viride (groen) overwint! Dit systeem is vanaf dit voorjaar op de markt.”

In plaats van een kostbaar ‘groen schilderij aan de wand’ wil LooHorst hele wanden groen krijgen. ,,Het is een duurzaam, eenvoudig en betaalbaar systeem waarmee we meters kunnen maken in de hoogte en breedte. De hittestress die grote stenen oppervlakte nu veroorzaakt, wordt sterk verminderd als je gevels gaat vergroenen. Dit geeft biodiversiteit, is beter voor het klimaat en het ziet er ook prachtig uit.”

 

Ook voor het watermanagement is groen belangrijk. Erik Hammenga: “We moeten de hemelwaterafvoer steeds beter regelen, vasthouden en opnieuw benutten op het dak voor de beplanting: dit noemen we retentie.”

 

Het dak- en gevelgroen van LooHorst is een doorbraak voor architecten, ontwikkelaars en bouwaannemers. ,,De klant heeft een uitdaging, wij hebben een vergroenings- of wateroplossing. Technisch en qua vormgeving kijken we hoe dit slim binnen de kaders van de opdrachtgever kan.”

 

LooHorst Dak- en Gevelgroen

Buitenbrinkweg 51 Ermelo

0341-494769

www.loohorst.com

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen