9 + 10 sept Golfevent 2020

9 september 2020


Eindelijk weer netwerken

 

Golf tweedaagse Stad in Bedrijf bij The Links Valley

 

Eindelijk kon het weer: een golfmiddag bij The Links Valley in combinatie met een netwerkevent van Stad in Bedrijf. Voor het eerst sinds begin maart konden leden op 9 en 10 september weer netwerken en elkaar ontmoeten. Verdeeld over twee dagen en daardoor veilig en corona-proof.

 

ERMELO – Zo’n 30 meer ervaren golfers speelden woensdag de shotgun wedstrijd en 27 deelnemers hadden zich aangemeld voor de clinic van donderdag, met golfpro’s Reinier Touw, Gert Jan Markus en Carolien Driessen. De rust van kleine groepen gaf ruimte tot goede gesprekken.

 

Vanwege de richtlijnen van het RIVM was de groep in tweeën gesplitst, maar ook voor gelijkgestemde groepen van golfers en niet-golfers. Rianet van der Ven: ,,Twee dagen is ons beter bevallen. We hebben dit goed overwogen en dit in goed overleg met Corinne neergezet. In deze situatie met corona willen we gasten en medewerkers een goed en veilig gevoel geven.”

 

Deelnemers aan de clinic hadden geluk met zonnig nazomerweer. ,,We merken dat mensen het fijn vinden om buiten te zijn”, aldus Van der Ven: ,,Woensdag speelden we een shotgun wedstrijd op de south course, Het was een bewolkte dag, maar wel gezellig. Er was herkenning in de  flights van drie. Iedereen kwam tegelijk binnen en kon in de brasserie netwerken.”

 

Edwin de Brave uit Nijkerk deed mee aan de golfwedstrijd. Met zijn IT-bedrijf Rely werkt hij voor het notariaat en de advocatuur. ,,Het was gezellig maar kleinschaliger dan vorig jaar. Dat is met een golfevent geen probleem. Wij waren met 4 in de flight en tijdens een rondje golfen van twee uur kun je lekker spelen en zeker ook netwerken. Het is bovendien een heel mooie, buitenlands aandoende baan.”

 

Clinic

De andere groep maakte kennis met de golfsport. Naast het afslaan op de driving range kregen ze het putten en chippen aangeleerd. Jan Willem van ’t Spijker (Spijker Taxaties) had na jaren weer een golfclub in handen. ,,Je krijgt weer bevestiging hoe je het vast moet houden en hoe je moet staan. Het viel niet mee. Het was wel weer leuk om elkaar weer te zien en te spreken. Het is gezellig en je hoopt zo dat het werk in de regio blijft.”

 

Peter de Ruiter was tot zijn eigen verrassing de beste chipper. ,,Vorig jaar heb ik twee lesjes gehad, dus dit had ik niet verwacht. Ik kom hier uit de buurt en ging vroeger met mijn vader hier afval wegbrengen en nu speel ik erop’’, zegt de Elspeter. Door de coronacrisis ging zijn bedrijf Skippy Rent failliet. Met zijn oude bedrijf PDR zet hij weer iets nieuws op. ,,Ik richt me vooral op lange termijn verhuur van tenten en terrassen.”

Peter Gerards (AB Dienstverlening & specialistische reiniging) is recent lid geworden en dit was zijn eerste netwerkbezoek. ,,Leuk en gezellig, je leert nieuwe mensen kennen uit andere branches.” Golfen had hij nog nooit gedaan. ,,Het was wennen. De ene keer lukte het wel, de andere keer niet. Je moet de echte slag hebben.”

 

The Links Valley is door het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Golf Magazine opgenomen in de top-50 van de beste 9-holes banen van de wereld en staat hier 19e. De Ermelose baan was hierin al de beste van Nederland. Mede-eigenaar Van der Ven: ,,We zijn een bedrijf in opbouw en ontzettend bezig de baan kwalitatief en volwassen te krijgen.”

Foto's