Harderwold Golf & Events

28 juni 2023


Vernieuwde golfbaan en evenementenlocatie

ZEEWOLDE – Het laatste netwerkevent van Stad in Bedrijf voor de zomer was bij Harderwold & Events. 97 leden en gasten kwamen naar de vernieuwde locatie in de Flevopolder, net voorbij het aquaduct van Harderwijk. 36 deelnemers gingen ’s middags de baan op om te golfen. Na een wandeling over de baan en het oefenen van de slag op de driving range was er een uitgebreide barbecue met borrel.

Nadat de scorekaarten waren ingeleverd deed golfbaanmanager Jeroen Dekker de prijsuitreiking. De neary (bal dichtst bij de vlag na één slag) werd gewonnen door Edwin de Brave en Mark van ’t Spijker. De leary (dichtstbij de vlag na twee slagen) wonnen Gerben Zingstra en Erica Verburgh. De winnaars kregen een paraplu.

Niels van den Berg vertelde over de Muskathlon marathon die hij samen met Iris Posthouwer in mei 2024 in Kenia gaat lopen. Zij willen impact maken in de strijd tegen armoede en onrecht. Elk gesponsord kind krijgt een nieuw leven met voeding, school en medische hulp. Ook zetten zij zich in voor schoon drinkwater.

Hubert Peek vertelde in Brasserie Albatros over de geschiedenis van de locatie die 40 jaar teruggaat naar de opstart van een golfbaan bij het recreatiepark door zijn vader. Een 36 holes golfbaan bleek te ambitieus na een Raad van State procedure, maar een 27 holes golfbaan werd na daarna wel aangelegd. Vanaf de periode 2008-2015 kon deze echter niet voldoende rendabel worden gemaakt. In 2018 is een ander verdienmodel gevonden. Er is een groot zonnepark aangelegd met 120.000 panelen op 36 hectare. Dit draait sinds mei 2023.

De oude par 3 baan is vervangen door een 9-holes golfbaan par 31 met 4 par 4’s en 5 par 3’s. “De nieuwe golfbaan is op zaterdag 1 april geopend. Maar mede vanwege het slechte weer de eerste zes weken konden we half mei pas echt goed aan de gang.” Bij de driving range is een grote kooi gebouwd van 20 meter hoog, 66 meter breed en 80 meter lang. Het inrange radarsysteem monitort de bal en op het scherm kun je de afstanden zien die de bal aflegt. Ook kunnen er diverse spellen worden gespeeld en kan je één van de vele golfbanen virtueel lopen. “De spelvorm kon na de presentatie worden gespeeld en was een succes.“

De naam van de locatie is gewijzigd in Harderwold Golf & Events. Er is een evenementenlocatie aan een waterpartij gerealiseerd en een eiland voor outdoor activiteiten. De brasserie blijft de basis en is een mooie evenementenlocatie voor groepen tot 150 personen.  “We hebben geen leden meer, maar hebben ervoor gekozen om een greenfee golfbaan te worden. Harderwold Golf & Events gaat dus naast de golfbaan ook in de markt gezet worden als evenementenlocatie.”


  • Wil je voorafgaand aan de borrel gratis golfen van 15 - 16.30u (GVB verplicht)?

  • Vul hier de naam van jouw gast in die meekomt

  • Wil jouw gast voorafgaand de borrel gratis golfen van 15 - 16.30u (GVB verplicht)?

Foto's