24 jaar Stad in Bedrijf: een veelbewogen tijd

HARDERWIJK | juli 2021

Stad in Bedrijf NW Veluwe begon in 1997 als maandelijkse krant voor bedrijven in de regio. Ik werd gevraagd voor de fotografie. Vrij kort daarna kwamen Peter Molleman (acquisitie) en Kees van Loon (journalistiek) erbij. Met z’n drieën hebben we maar liefst 20 jaar als team samengewerkt en veel informatie over en van bedrijven in deze regio zo goed mogelijk wereldkundig gemaakt. De krant maakte plaats voor het huidige magazineformaat. Het werd daardoor beter leesbaar en kreeg meer status. Dat ging uitstekend tot 2012, toen uitgaven van Stad in Bedrijf in Apeldoorn en de regio Ede/Wageningen verlies gingen maken en de rendementen van onze editie deze verliezen moesten opvullen.

Dat was niet lang haalbaar en voordat deze situatie uit de hand ging lopen, hebben Peter Molleman en ik, met hulp van Dries Bouw (ADW Accountants), onze editie kunnen overnemen. De resultaten werden snel weer beter, mede door de samenwerking met het jaarlijkse Business Event en de oprichting van het Stad in Bedrijf Netwerk.

Drie jaar geleden bereikte Peter de pensioenleeftijd. Hij is na 20 jaar gestopt. Corinne Dikkerboom (directeur & acquisitie) en Marco Jansen (redactie) werden de nieuwe gezichten. Mij werd gevraagd om nog een paar jaar te blijven als fotograaf en voor ondersteuning.

Stad in Bedrijf heeft zich met veel expertise, enthousiasme en vernieuwde vormgeving ontwikkeld tot een zeer professioneel en veel gelezen magazine in de regio, het Netwerk (waar ik erelid van mag worden J) heeft een record aantal leden en de Academy wordt dit jaar verder uitgerold. Kortom: hét businessplatform van deze regio!

In de loop van dit jaar zal ik afvloeien, na 24 jaar maandelijks met veel inzet en plezier voor Stad in Bedrijf gewerkt te hebben, wel blijf ik voorlopig als reserve beschikbaar. Zo krijg ik meer tijd voor mijn zakelijke klanten met de fotostudio, meer tijd voor non-profit fotoprojecten voor stichtingen waar vaak buitenlandse reizen mee gemoeid gaan, last but not least meer tijd voor golfen en andere leuke bezigheden!

Ik wens het nieuwe team van business platform Stad in Bedrijf heel veel succes, ga zo door!

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen