Angst voorkomt niet dat je failliet gaat, angst voorkomt dat je blijft ondernemen

PUTTEN juni 2021

PUTTEN – Praat over je angst, maar dan wél inclusief een oplossing!

Angst is één van de primaire oorzaken van stress en burn-out(klachten). Er zijn allerlei vormen van angst en uitingen van angst en tóch is er maar één die effectief kan worden aangepakt en dat is de ‘angst zonder context’ Anders gezegd: angst zonder direct aanwijsbare oorzaak. Een goede coach kan je helpen met het opruimen van die angst, in plaats van ‘ermee om te leren gaan’. Want dat klassieke ‘ermee om leren gaan’ kost veel te veel energie.

Wat zou het voor jou betekenen om te leven zonder angst? Daar kunnen veel mensen zich niet eens een voorstelling van maken. Toch is het deze wens, willen leven zonder angst, die wij het vaakst te horen krijgen. Leven zonder de angst om niet goed genoeg te zijn, faalangst, angst om ‘er’ niet bij te horen, angst voor faillissement of baanverlies, angst voor corona, angst voor afkeuring… Allemaal angsten die dus vaak leiden tot burn-out(klachten) en heel effectief aangepakt kunnen worden.

Angst zorgt voor overbelasting van jouw stress-responssysteem. Je gaat je anders gedragen dan dat je diep in je hart zou willen of dan goed voor je is, en dát gaat uiteindelijk tot klachten leiden. Snelle interventie voorkomt dat je deze klachten gaat ontwikkelen. Er is namelijk meer mogelijk dan je wellicht denkt. Angsten moet je niet laten woekeren, want ze leiden nergens naartoe, niet naar het voorkomen van een faillissement. Wel naar het onvermogen om te blijven ondernemen.

Hóé je zo’n snelle interventie realiseert? Start met een vrijblijvende intake en ga ervaren of onze aanpak het probleem gaat oplossen waar jij en/of een medewerker mee worstelt. Hoe simpel kan het zijn?

Ynco de Jong

Oprichter De Breinregisseur en auteur van ‘Cut!’ Stop burnout, pak de regie

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen