Become-IT vooruitstrevend met Suite MKB

ERMELO oktober 2020

De Ermelose bedrijven Become-IT en Oosterhoff Poolen zitten op industrieterrein Veldzicht maar 100 meter van elkaar vandaan. De buren hebben sinds twee jaar ook een zakelijke relatie. Met de online bedrijfssoftware Suite MKB van Become-IT hebben de installateurs en het kantoorpersoneel van Oosterhoff Poolen de werkprocessen altijd en overal inzichtelijk.

ERMELO – Via een klant van Become-IT hoorde Arjan Poolen van het systeem en zo kwam Oosterhoff Poolen bij het Ermelose ICT-bedrijf terecht. ,,We gebruikten Syntess als facturatiesysteem, een softwarepakket voor installatiebedrijven. Maar dat was te ingewikkeld. Suite MKB is gebruiksvriendelijk en makkelijk voor een installateur.”

Sinds de digitalisering merkt Poolen dat er veel minder fout gaat. ,,Eerder lagen hier klantbonnen op kantoor die de monteur meenam. Als het werk uitliep, moest ik een nieuwe werkbon schrijven. In dat geval kan ik nu de bon digitaal doorgeven aan een andere monteur.’’

Zijn compagnon Roel Oosterhoff merkt op dat de controle sneller gaat. ,,Er raakt veel minder zoek, omdat elke bon geregistreerd staat in het systeem. Het is ook erg praktisch, omdat iedereen het systeem via de tablet en telefoon kan bekijken. Ook de urenregistratie is veel overzichtelijker.”

Oosterhoff Poolen was de eerste klant voor Anton Verlek. Op zijn eerste werkdag als consultant van Become-IT gaf hij in de kantine van het installatiebedrijf de medewerkers tekst en uitleg. ,,Persoonlijke support bij de software en goede begeleiding voor de gebruikers vinden we belangrijk.’’

Oosterhoff: ,,Het ging vrij snel: met een uurtje konden de jongens ermee aan de gang.”

Hij wist op voorhand dat zij het tweede installatiebedrijf waren dat de software ging gebruiken. ,,Een loodgieter denkt anders dan een programmeur en technische jongens zijn geen administrateurs. Een interessant proces voor beide partijen dat soepel verliep. We hadden legio vragen, maar die werden snel beantwoord. En als we iets misten, werd het snel opgelost. Een verademing ten opzichte van wat we gewend waren. Het voelt nu als een maatpak.”

Verlek zegt de bedrijfsprocessen goed te kennen. ,,Ik snap hoe de klant het proces wil inrichten en kan het vertalen naar het ontwikkelteam en dat ook testen. Nu zit het hele proces erin: van offertes/calculatie, werkbonnen (verkooporders), facturatie, planning tot onderhoudsabonnementen. Iedereen die er rechten toe heeft kan de gegevens inzien.”

 

Online werken

Recent is Oosterhoff Poolen overgezet naar de volledige webbased omgeving van Suite MKB. Je werkt dan altijd via een browser, zoals Edge of Chrome. Dit is volgens Verlek de basis voor de toekomst. ,,Je kunt namelijk overal samenwerken en het is te koppelen aan andere systemen, zoals 2BA. Sommige bedrijven zien het als een drempel om hun gegevens toe te vertrouwen aan de cloud, maar het is heel veilig en vooruitstrevend. Zeker in coronatijd is het ideaal: je kunt medewerkers thuis laten werken en op locatie, waardoor je heel flexibel wordt en veel meer mogelijkheden hebt. Iedereen heeft een telefoon bij de hand. Webbased software brengt het bedrijf een stuk verder en ook voor ons is het een stap voorwaarts.’’

 

Become-IT

Middelerf 12B Ermelo

0341-470068

www.become-it.nl

 

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen