Maatwerk voor de horeca, binnen en buiten

HIERDEN oktober 2020

VanMartin levert maatwerk in stoffering. ,,We leveren maatwerk aan de horeca, zowel binnen als buiten. Van meubilair, raambekleding, gordijnen, loungekussens tot terrasafdichtingen.”

HARDERWIJK – Juist in deze tijd wil VanMartin meedenken met de klant en dat is cruciaal om tot oplossingen te komen. ,,De horeca komt voor nieuwe uitdagingen te staan en dan komt onze expertise bovendrijven. Alles wat afwijkt vinden we mooi om te doen, omdat we daar goed in zijn. Bij ons binnen loopt meer dan 150 jaar ervaring. Stofferen is een ervaringsvak en wij zijn hierdoor in staat mooie dingen te doen”, aldus Martin Doornhof, die al 30 jaar in het vak zit en met vijf collega’s werkt.

 

Je kunt iets op papier bedenken, maar dan kan het in de praktijk toch anders zijn. Brasserie de Bank fungeert voor VanMartin min of meer als proeftuin. ,,We krijgen hier de mogelijkheid om van tijd tot tijd iets uit te proberen. Zo was De Bank in 2015 de eerste in Nederland met digitale bedrukking op de buitenkussens. De naam en het logo zijn digitaal in de stof geprint, zodat je geen last meer hebt van loslatend borduursel. Mijn leverancier bood het digitale printen aan. Je ziet dit nu steeds meer komen.”

 

Winddoeken

Ook heeft VanMartin winddoeken gemaakt voor het buitenterras van De Bank. Dit betekent extra capaciteit met herfstachtig weer en lagere temperaturen. ,,De regels zijn binnen strikter dan buiten en die doeken maken het voor de horecaondernemer mogelijk om meer gasten te ontvangen. De zeilen zijn aan twee grote parasols bevestigd. We deden dit al voor veranda’s en overkappingen, maar nooit voor losse parasols. Je zit beschut, buiten maar met het gevoel van binnen.” Ook de doeken zijn op maat gemaakt. ,,Je kan meerdere ritsen kiezen om het open te gooien, er kan een logo op en er is veel keus in kleur. De kinderziektes zijn eruit doordat kleine problemen hier al getackeld zijn. We kunnen nu uitbreiden en krijgen al orders van meer horeca.”

 

De winddoeken zijn een uitkomst voor Ernst Schuurkamp, mede-eigenaar van Brasserie De Bank. ,,Mensen willen langer buiten zitten. Laat je de zeilen zakken en doe je de heaters aan, dan kun je dat faciliteren. Door de grote ‘ramen’ is het ruimtelijk en zit je niet in een tentje opgesloten.”

Schuurkamp is al vanaf 2014 klant bij VanMartin. ,,Het meubilair buiten en binnen is door hem gestoffeerd. Een idee van ons kan in de basis goed zijn, maar Martin maakt het af op details. Is er een probleem of moet iets geregeld worden, dan wordt het snel opgepakt. We hadden een keer pech met een heater waardoor een gat in een parasol was gebrand ter grootte van een voetbal. Het was zomer en dan wil je door. Twee dagen later was het gerepareerd.”

Schuurkamp laat VanMartin binnen de kaders zijn gang gaan. ,,Dat is een leuke samenwerking op basis van vertrouwen.”

 

VanMartin

maatwerk in stoffering

Zuiderzeestraatweg 135A Hierden

0341-453326

www.vanmartin.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen