Besparen op energiekosten met BOS bouwadvies

PUTTEN | mei 2021

PUTTEN – BOS bouwadvies heeft steeds meer focus op energieadvies. Energiebesparing kan soms al met enkele duurzaamheidsmaatregelen worden bereikt.

 

Gesprekken over energie voert energieadviseur/eigenaar Hanno van der Mark onder meer met particulieren die hun woning willen verduurzamen. ,,Voor een gering bedrag kunnen zij mij, o.a. via Veluwe Duurzaam, uitnodigen voor een ‘keukentafelgesprek’. In 1-1,5 uur lopen we door de woning heen en maken we een verslag met tips hoe ze hun energieverbruik kunnen beperken: met o.a. dak-, vloer-, gevelisolatie en installaties.’’

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer, waar de ervaring van BOS bouwadvies hen wel verder kan helpen. ,,Dakisolatie is aan de binnenkant van woningen in veel gevallen goed zelf te doen. ‘Laaghangend fruit’ met weinig kosten en een groot effect.’’

BOS bouwadvies adviseert scholen, verenigingen van eigenaren (VvE’s) en bedrijven voor het duurzaam maken van hun gebouwen. Bouwkundig adviseur Wilco Kaper: ,,We maken eerst een algemene inventarisatie en kijken naar potentiële verbeterpunten. Ook wensen en comfortklachten nemen we mee. Van de opname maken we een analyse en met de wensen maken we een verbeterplan. We adviseren o.a. over isolaties, HR++glas, ventilatie, LED-verlichting om zo het energieverbruik te beperken. Andere opties zijn het plaatsen van zonnepanelen en het vervangen van verwarmingsketels. We werken onderdelen uit, vragen bij goedkeuring offertes op en kunnen subsidies aanvragen. Tijdens de uitvoering houden we toezicht. Zo ontzorgen we maximaal tijdens het traject.”

BOS bouwadvies kan ook voor particulieren en bedrijven het energielabel uitrekenen. Van der Mark: ,,Kantoren moeten in 2023 ten minste label C hebben om een pand te mogen blijven verhuren. Dat vergt bij oudere gebouwen inventiviteit. Wij kunnen energielabels regelen voor particulieren en utiliteitsgebouwen, van kantoren, ziekenhuizen tot scholen.”

 

BOS bouwadvies laat graag zien hoe je rendement kunt behalen door energieverbruik te beperken.

 

BOS bouwadvies

Midden Engweg 27 Putten

0341-361362

www.bosbouwadvies.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen