Bouwpartner voor de zakelijke markt

HARDERWIJK september 2023

Niek Bouwonderneming regelt renovatie en nieuwbouw van utiliteitsbouw en appartementenbouw van a tot z, van het voortraject tot sleutelklaar opleveren. “We leveren kwaliteit door de korte lijnen met personeel, opdrachtgever en onderaannemers.”

HARDERWIJK – Niek Timmer (36) is de zoon van Drees Timmer, die vroeger bouwbedrijf Gerards-Timmer had. Niek werkte 15 jaar bij Pleijsier Bouw, een middelgrote aannemer in Nijkerk en Genemuiden. Hier werkte hij zich op tot hoofd uitvoerder en was bij grote projecten eindverantwoordelijk voor alles wat op de bouw gebeurde.

Twee jaar geleden besloot Niek 1 mei 2021 voor zichzelf te beginnen. Inmiddels bestaat het team van Niek Bouwonderneming uit vier personen. Caspar Kleine Deters is de inkoper en projectcoördinator. Rick Bakker is uitvoerder en stuurt de bouwplaats aan; Marius den Besten is coördinator kantoorzaken en pakt alle interne zaken op. Niek heeft een kantoor aan huis aan de Diepegracht en huurt kantoorruimte in Green Offices, waar ook de mogelijkheid is om klanten te ontvangen.

Niek Bouwonderneming is actief in de zakelijke markt. Niek: “Wij bouwen geen particuliere woningen of aanbouwen, maar doen renovatie en nieuwbouw van utiliteitsbouw (bedrijfspanden en kantoren voor ondernemers) en appartementencomplexen voor beleggers en investeerders. Dit doen we door heel Nederland, maar we willen meer naamsbekendheid en projecten gaan uitvoeren in de regio. Op dit moment zijn we bezig met twee mooie projecten in Harderwijk. Voor Van Beekum Specerijen van Chris en Arne van Beekhuizen bouwen we een nieuw bedrijfspand aan de Morsestraat op Lorentz III. Ook zijn we in de afrondende fase van K-Parts, van de jongens van Karsemeijer. Zij zaten op de hoek van de haven in Harderwijk. Wij hebben hun bedrijfspand aan twee kanten uitgebreid met een nieuwe bedrijfshal en een kantoor aanbouw.”

Begin juni zijn ook 15 appartementen en een winkelruimte opgeleverd in het centrum van Apeldoorn. “We hebben de keukens geplaatst, de vloerafwerking gedaan en de wanden gesausd; de appartementen zijn turnkey opgeleverd. We ontzorgen vanaf de initiatieffase tot en met de ingebruikname; aan de voorkant met vergunningaanvraag, tekening, constructie, milieutrajecten en aanvraag energielabel tot het leggen van de vloerbedekking en het plaatsen van de keuken. Doordat wij onderling korte lijnen hebben en naar de opdrachtgever, onderaannemers en omwonenden, is duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is. Rick is pragmatisch en het aanspreekpunt voor bouwzaken, Caspar is de inkoper/werkvoorbereider. Als zij de vraag niet direct kunnen beantwoorden, zorg ik dat je antwoord krijgt. Dat kenmerkt ons en die werkwijze wordt als fijn ervaren.”

Projecten kunnen niet groot en mooi genoeg zijn, maar het team blijft klein, verzekert Niek. “We willen op de nieuwe locatie, die we in het voorjaar van 2024 op Lorentz III betrekken, doorgroeien tot maximaal tien man. Zodat de kwaliteit goed blijft en we feeling met de klant houden.”

 

Niek Bouwonderneming

Diepegracht 3 Harderwijk

06-29361490

www.niek-bouwonderneming.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen