2ICT Communicatie maakt productiemedewerkers betrokken

HARDERWIJK december 2019

HARDERWIJK – Communicatie tussen kantoor en werkvloer geeft bij techniekbedrijven vaak een probleem. 2ICT laat bedrijven in de maakindustrie beter communiceren.

Het idee was voorheen dat productiemedewerkers geen eigen computer nodig hebben. Ze werken met hun handen, ze hoeven daarbij niet te kunnen e-mailen, zo was de aanname. Dit blijkt steeds meer een achterhaalde gedachte. Goede communicatie is dé voorwaarde om goed te kunnen werken, óók op de productievloer, stelt Erwin Bruinink van 2ICT.

 

Productiemedewerkers voelen zich niet altijd betrokken bij de communicatieprocessen die op kantoor plaatsvinden. Zij horen het nieuws vaak mondeling uit tweede hand. Zij krijgen vaak het gevoel dat veel langs hen heen gaat. Volgens Erwin kan deze communicatie veel directer.

,,Een eerste stap is hen een e-mailadres van het bedrijf te geven. Hierdoor krijgen ze nieuwtjes direct te horen en voelen ze zich meer betrokken. De volgende stap is dat wij medewerkers kunnen voorzien van een bedrijfsapp. Zo kunnen collega’s op hun smartphone hun rooster zien, communieren met hun collega’s op de werkvloer en het management.’’

Door deze aanpassingen verloopt alle communicatie direct, zoals iedereen dat ook privé gewend is. ,,Dit versterkt niet alleen het wij-gevoel, kennis wordt nu ook veel sneller gedeeld. Als productiemedewerkers op de werkvloer iets zien wat beter kan, kunnen ze dat direct melden bij de juiste persoon, bijvoorbeeld via een chatbericht met foto van de situatie. De medewerker voelt zich gehoord, voelt zich belangrijk, omdat hij beter kan communiceren. De winst voor het bedrijf is dat een probleem veel sneller wordt opgelost en medewerkers met een tevreden gevoel naar het werk gaan.’’

Wil jij hiermee aan de slag? Bel dan Erwin voor een kennismakingsgesprek.

06-52372336

erwin@2ict.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen