De NOW 1.0 subsidieverantwoording

HARDERWIJK december 2020

HARDERWIJK – Ik ben zo iemand die maandenlang kan aftellen naar kerst en het is bijna zover! De royalty’s van Mariah beginnen weer langzaam op te lopen en Chris Rea stapt een dezer dagen in de auto. De slogan deze december? We wish you a merry derdenverklaring and a happy gestreste accountant. Want hoe zit het nou eigenlijk met die derdenverklaring en hoe kan dat ene briefje nou zoveel werk zijn?

Even kort de spelregels inzake de subsidieverantwoording: Heb je een voorschot ontvangen van minder dan €20.000,- en is je afrekening niet hoger dan €25.000,-? Dan heb je geen verklaring nodig. Voor voorschotten tussen de €20.000,- en €100.000,- en afrekeningen tussen de €25.000,- en €125.000,- heb je een derdenverklaring nodig, voor alle bedragen daarboven een accountantsverklaring. In de praktijk zal ook de derdenverklaring vaak worden afgegeven door je accountant of een andere adviseur met wie je een reeds bestaande relatie hebt (bijvoorbeeld je contactpersoon bij een branchevereniging).

In zo’n verklaring verklaart de beoordelaar dat de betreffende ondernemer zijn administratie juist verwerkt heeft en geen onjuistheden invult op zijn vaststellingsaanvraag. Klinkt simpel toch?

Dat is het in principe ook wel, ware het niet dat het ministerie van SZW en het UWV hier een heel boekwerk aan regels voor hebben geschreven. Zo moet elke verklaring die wordt afgegeven worden onderbouwd met een dossier, waarin de aangewezen derde alle uitgevoerde werkzaamheden tot in detail moet vastleggen, inclusief de nodige steekproeven en vragenlijstjes…

Zo kan het zijn dat degene die je derdenverklaring moet opstellen al gauw 6 tot 8 uur bezig is met het aanleggen van zijn of haar dossier (welke bij een accountantsverklaring zelfs aan nog meer eisen moet voldoen).

Geen reden tot paniek! Een derdenverklaring hoeft pas eind maart te worden ingediend bij het UWV en voor een accountantsverklaring heb je zelfs tot eind juni de tijd. Bovendien is de wintersport en het grote familiediner deze december toch gecanceld, dus je accountant zou alle tijd moeten hebben voor je derdenverklaring…

ERMELO – Gelegen aan het Wolderwijd is Telstar Surfclub een ideale locatie voor feesten en partijen voor de zakelijke markt. “Van een meer ingetogen receptie tot een aangekleed themafeest; wij willen de klant zo goed mogelijk bedienen van a tot z.”

“Met relaxte loungebanken, een grote stretchtent en uitzicht op het water is dit een vrij unieke locatie om voor verschillende groepen een feest te organiseren. Dit zijn bedrijfsfeesten, jubilea, verjaardagen en recepties”, vertelt marketing manager Michael de Raaff. Voor de feesten zijn verschillende arrangementen. Een receptie met een kopje koffie met gebak tot een compleet feest met buffet of barbecue en een lekker drankje. Is het een feest waar partners en kinderen mee zijn, dan hebben we een springkussen voor de kids.’’ Ook kan Telstar Surfclub het feest geheel op maat maken. ,,Stel, je wilt een themafeest omdat het bedrijf 40 jaar bestaat of je wilt voor de winter ingaat een Oktoberfest, dan denken we graag mee over de aankleding, zodat de look & feel past bij het thema. We kunnen een dj inhuren en ook livemuziek. We werken samen met een aantal artiesten, zoals het Hound Dog Duo. Zij spelen met contrabas en gitaar verzoeknummers, die je kunt aanvragen op een menukaart.”

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen