Drakenbootrace Harderwijk: food, fun, muziek en racende draken!

Harderwijk augustus 2023

Op 26 augustus is het zo ver! Dan klinkt het startschot van de vierde editie van de JCI Drakenbootrace Harderwijk. Opnieuw is de Standhaven van Harderwijk het decor van gespierde draken, fanatieke trommelaars en juichend publiek!

In 2018 organiseerde JCI Noord-West Veluwe voor het eerst de JCI Drakenbootrace. Na 2020 en 2021 noodgedwongen te hebben overgeslagen, heeft de Drakenbootrace vorig jaar voor de derde keer plaatsgevonden. Gezelligheid, sport en teambuilding staan centraal tijdens dit geweldige evenement.

Race
De teams bestaan uit 8 peddelaars en 1 trommelaar die het ritme aangeeft. Een echte teamactiviteit, waarbij samenwerking cruciaal is om een snelle tijd neer te zetten. De teams strijden eerst 1-tegen-1 voor de snelste tijd. Nadat alle teams minimaal 3 keer hebben gestreden, nemen de 4 teams met de snelste tijd het vervolgens nog tegen elkaar op in de grote finale race. Dit jaar doen er 20 teams mee, variërend van grote lokale bedrijven tot buurtverenigingen.

Festivalterrein
Het evenement is net zoals voorgaande jaren gratis toegankelijk. De races volgen kan vanaf het evenemententerrein of de kade. Op het evenemententerrein zijn consumptiemunten te koop voor verfrissende drankjes en heerlijk eten. Ook is er voor een lekker bakje koffie gezorgd! Tussen de races door is er genoeg gelegenheid om te zien hoe sterk de concurrerende teams zijn en om anderen aan te moedigen. Heb je net geracet en heb je last van je spieren? Geen zorgen, er is dit jaar zelfs een masseur aanwezig! Daarnaast zijn er een aantal kleine activiteiten om de kinderen te vermaken en zorgt JCI Noord- West Veluwe als organisator ook weer voor een leuke muzikale begeleiding gedurende de dag. Dat wil je toch niet missen?

Zien we jullie op 26 augustus aan de Strandhaven?

Feiten en cijfers:
– Datum: 26 augustus 2023 van 12 – 18uur
– Locatie: Race wordt gehouden in de Strandhaven van Harderwijk, evenemententerrein is aan de Zuiderzeeboulevard.
– Website: www.hk-drakenbootrace.nl

Stad in Bedrijf magazine

Lees nu
het héle magazine!

Lees hier
Het hele Stad in Bedrijf magazine lezen